Romulus Bulacu despre cum ar putea fi revigorat turismul:
„Vouchere de vacanţă la valoarea a şase salarii minime”

Turismul românesc, implicit cel din Vâlcea, va putea fi revigorat prin măsura măririi valorii voucherelor de vacanţă, acordate angajaţilor din sistemul public şi privat, la şase salarii minime pe economie, susţine liberalul vâlcean Romulus Bulacu.

0

Romulus Bulacu a declarat, într-o conferinţă de presă, că partidul din care face parte va milita pentru această măsură, prevăzută de altfel în Legea 173/2015 modificată, însă neaplicată: „Turismul din România nu este stimulat, iar această problemă m-a preocupat şi mă preocupă. A fost creată Legea 173/2015, în care se acorda un voucher de vacanţă în România. Însă, la constituirea bugetului pe 2016 de către PSD, măsura nu a fost trecută, prin urmare, s-a blocat. Acum, PSD vine cu suma unui voucher pe salariul minim pe economie, fără să ştie că legea propune şase salarii minime pe economie. PNL vrea să deblocheze această situaţie şi să acorde o valoare substanţială pentru voucherul de vacanţă, astfel încât să existe o stimulare efectivă a participării românilor la turismul românesc. Evident, judeţul Vâlcea va fi influenţat pozitiv de un astfel de demers”, a precizat Romulus Bulacu.

Valoarea actuală a unui voucher ar trebui să fie de 7.500 lei
Cum, în prezent, salariul minim pe economie este de 1.250 lei, valoarea unui vaucher de vacanţă, conform propunerilor liberalilor, ar trebui să fie de 7.500 lei. Voucher-ul de vacanţă reprezintă bonuri de valoare emise de unităţile autorizate de Ministerul Finanţelor Publice şi acordate persoanelor angajate prin încheierea unui contract individual de muncă.
Legea prevede că, în cazul angajaţilor din sistemul public, se vor acorda doar vouchere, nu şi bani sau prime. În cazul angajaţilor din sistemul privat, rămâne la latitudinea angajatorului dacă acordă prime sau vouchere de vacanţă, cu ocazia plecării salariatului în concediul de odihnă, în funcţie de sumele prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate.
Romulus Bulacu a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea timp de două mandate şi a coordonat activitatea de turism a judeţului. Acesta candidează pe locul 1 la Senat din partea Filialei Vâlcea a Partidului Naţional Liberal.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ