Lucrările din zona Puşkin au vizat nu numai parcul, ci şi căile rutiere adiacente, a afirmat edilul-şef, care a inaugurat spaţiul verde la finalul săptămânii trecute. „În ultima perioadă s-a lucrat intens în această zonă, inclusiv la străzile şi aleile din jurul parcului «Puşkin». Astăzi, putem să inaugurăm părculeţul. Este o investiţie de aproximativ 4 miliarde de lei vechi, care a constat în schimbarea tuturor băncilor, care sunt noi acum, a coşurilor de gunoi. Stâlpii de iluminat au fost preluaţi din parcul «Nicolae Romanescu» şi, bineînţeles, aranjaţi încât să apară frumos. Sistemul de irigat peste tot prin părculeţ, s-a pus gazon şi, de asemenea, au mai fost amplasate statui. Toaletele au fost ecologizate şi s-a mai lucrat puţin şi la locurile de joacă, astfel încât parcul, acum, să se prezinte în condiţii foarte bune”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu. Primarul Craiovei a mai anunţat că RAADPFL Craiova a început în această perioadă şi plantările de arbori ornamentali pe bulevardele din oraş, primul luat în primire de angajaţii regiei fiind Calea Bucureşti. „Am început şi plantările de toamnă. Am început, cum era şi firesc, cu Calea Bucureşti, care a fost supusă unui întreg proces de reamenajare aşa cum aţi observat în ultimii ani. Acum, schimbăm copacii de pe Calea Bucureşti şi deja au început să planteze paltini roşii, catalpe şi platani, într-un număr foarte mare, urmând ca toţi arborii să fie înlocuiţi în perioada următoare, pentru că sunt arbori de esenţă slabă, care se umpleau de omizi şi care nici nu arătau foarte bine. Cei care pot fi salvaţi, probabil că vor fi plantaţi în alte cartiere, dar Calea Bucureşti trebuie să rămână un bulevard de referinţă al Craiovei”, a precizat edilul-şef.
Lucrări în linie dreaptă la „Municipal”
Delegaţia municipalităţii craiovene a vizitat şi şantierele a două obiective a căror inaugurare e programată anul viitor. Primul dintre acestea, spitalul municipal, ar putea fi pe jumătate gata încă din luna decembrie, asigură constructorii. „În momentul acesta, stadiul lucrărilor este următorul: pe toate corpurile s-a terminat partea de consolidare, pe corpurile A, B, C şi D. În A suntem cu finisajele la nivelul gresiei şi faianţei, iar perspectiva şi planul nostru sunt următoarele: corpurile A şi B să fie până pe 20 decembrie complet echipate, inclusiv cu dotări, cu paturi, cu cearceafuri, cu tot ce e prins în lista de dotări, corpul C, pe 20 decembrie să fie gata în proporţie de 80%, rămânând să ne concentrăm pe corpul D şi pe terminarea corpului C. Închiderea completă a celor patru corpuri va fi realizată până pe data de 10 decembrie, cu faţadă ventilată, cu terase. Deci, ne înscriem, cât de cât, în programul pe care îl avem contractat. O să avem probleme mai intense şi de lucru mai mult în partea de subsol, cu partea de instalaţii, de conducte de încălzire, cu racordarea la termoficare, dar la care se lucrează intens pe toate corpurile. În momentul acesta, avem 197 de muncitori care sunt zilnic în şantier”, a precizat reprezentantul firmei constructoare. Lia Olguţa Vasilescu s-a declarat satisfăcută de modul de lucru de pe şantier, obiectivul fiind catalogat capital pentru Craiova până la realizarea mult amânatului spital regional. „Sunt foarte mulţumită, mai ales că avansează extraordinar de repede. Eu trec de două ori pe săptămână în şantier şi îmi dau seama de fiecare dată că a mai avansat foarte mult lucrarea. Este capital pentru Craiova să aibă un spital municipal. Sigur că aşteptăm şi spitalul regional, care este pe fonduri europene, dar acea investiţie nu cred că va fi gata mai devreme de anul 2020 şi, atunci, era absolut necesară această investiţie, cu atât mai mult cu cât nu a costat foarte mult. Este vorba de 8 milioane de euro, ca să ai un spital cu patru corpuri de clădire şi care îţi acoperă, practic, toate necesităţile, un spital nou. Nu putem spune că este construit de la zero, pentru că lucrăm pe un schelet care a fost abandonat în urmă cu 20 de ani, dar cu mobilier nou, cu toate dotările noi, cu aparatură nouă. O parte din aceasta a fost deja achiziţionată pe fonduri guvernamentale în ultimii trei ani şi se va muta în acest spital. Cu certitudine, însă, foarte mulţi craioveni care se vor trata aici o vor face în condiţii foarte civilizate, pentru că spitalul este gândit la standarde europene, cu absolut tot ceea ce este necesar şi ceea ce cere Direcţia de sănătate publică”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.
Noul „Oblemenco”, de finalizat în februarie
Edilii estimează o finalizare rapidă şi a lucrărilor la noul stadion „Oblemenco”, realizarea investiţiei fiind prognozată pentru luna februarie 2017, dată la care, spune Olguţa Vasilescu, ar trebui să mai rămână de realizat doar gazonul. „Construcţia avansează foarte bine şi suntem foarte mulţumiţi de ritmul lucrărilor. De exemplu, acum două săptămâni, la tribuna I nu era nicio gradenă, acum sunt jumătate. Asta înseamnă că în perioada următoare, peste două săptămâni, vor termina şi restul de gradene. Se lucrează în continuare foarte mult la tot ceea ce presupune tribuna oficială, restaurantul şi aşa mai departe. Ultimul termen este jumătatea lunii februarie a anului viitor. Încă au avut probleme cu apa din spate, este o conductă pe care a trebuit să o mute cei de la Compania de Apă în ultimele săptămâni, o conductă despre existenţa căreia nu ştia nimeni nimic, dar care le îngreuna mereu procesul de lucrare. Noi sperăm ca termenul final să fie luna februarie a anului viitor, pe partea de construcţie, desigur. În ceea ce priveşte partea de gazon, cum o da Dumnezeu să crească. Judecând după faptul că, în parcul „Puşkin” noi am plantat gazonul în urmă cu o lună şi deja s-a prins, să sperăm că nici aici nu vor fi niciun fel de probleme, mai ales că stadionul va fi dotat şi cu o instalaţie care presupune o fotosinteză a lui şi creşterea gazonului. După ce se termină cu partea de construcţie a gradenelor, nu ar mai fi nevoie de macarale pe partea din mijloc a stadionului, ci vor rămâne doar pe partea din afară, ca să pună acea parte de tablă care arată ca un OZN şi se va lucra la interioare”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.