Drumul dintre Bulzeşti şi Bălceşti, reabilitat pe o porţiune de opt kilometri

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat, la finalul săptămânii trecute, finalizarea lucrărilor de modernizare a unui tronson în lungime de aproximativ opt kilometri din drumul judeţean 643D, care asigură conexiunea cu judeţul Vâlcea, investiţia fiind derulată cu fonduri obţinute prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

0

Cu acest prilej, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a subliniat faptul că una dintre priorităţile administraţiei judeţene va fi reprezentată, în continuare, de atragerea finanţării nerambursabile pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere. „Pe artera care leagă judeţul Dolj de cel învecinat, Vâlcea, s-au desfăşurat lucrări ample de modernizare a drumului. Fondurile, în valoare de 7,7 milioane de lei, au fost obţinute prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Totodată, Consiliul Judeţean Dolj a contribuit cu o sumă considerabilă pentru realizarea unor lucrări de consolidare, într-o porţiune afectată de alunecări de teren. Ne dorim ca, în perioada următoare, să obţinem fondurile necesare pentru a continua modernizarea acestui drum până în punctul în care se conectează cu cel naţional, DN 65C, ceea ce înseamnă lucrări pe alţi 8 kilometri. CJ Dolj gestionează, prin intermediul societăţii de profil din subordine, Societatea pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri (LDP) SA, o reţea vastă de drumuri judeţene, care măsoară, în total, aproape 1.100 de kilometri. În ultimii ani, ne-am preocupat de reabilitarea şi modernizarea unor artere de circulaţie importante, cu o lungime cumulată de peste 260 de kilometri, realizând totodată, prin intermediul SC LDP SA, asfaltarea altor 220 de kilometri de drumuri. Ne-am canalizat eforturile în direcţia atragerii fondurilor necesare pentru rezolvarea unor aspecte majore privind infrastructura de transport, reuşind să implementăm proiecte europene a căror valoare totală se apropie de 60 de milioane de euro. Rămânem preocupaţi şi în acest exerciţiu financiar de atragerea finanţării nerambursabile pentru îmbunătăţirea reţelei de drumuri, una dintre priorităţile CJ Dolj fiind drumul Craiova – Cetate, pentru modernizarea căruia este necesară o sumă de circa 40 de milioane de euro“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, primarul comunei Bulzeşti, Gin Sorescu, a declarat că reabilitarea celor opt kilometri de drum este extrem de importantă pentru comunitate. „Beneficiarii direcţi ai acestei investiţii sunt cetăţenii comunei noastre şi trebuie spus că acest proiect rămâne unul de referinţă între lucrările care s-au derulat în Bulzeşti. Utilitatea lui este incontestabilă, cu atât mai mult cu cât asigură legătura cu oraşul Bălceşti, din judeţul Vâlcea. Finalizarea modernizării acestui tronson de drum vine în beneficiul comunităţii şi al principalilor utilizatori, fie că vorbim despre transportatori, despre Centrul de Permanenţă, care are în dotare o ambulanţă pentru consultaţii la domiciliu sau despre posesorii de autoturisme, în general. De asemenea, trebuie apreciate şi demersurile deja întreprinse în vederea modernizării celuilalt tronson al acestui drum judeţean, între kilometrii 0 şi 8“, a declarat edilul din Bulzeşti.

Investiţiile în infrastructură, prioritate pentru CJ Dolj
Vicepreşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a evidenţiat faptul că investiţiile în infrastructura de transport vizează consolidarea cadrului necesar pentru dezvoltarea comunităţilor locale, dar şi asigurarea unor conexiuni mai bune şi mai sigure la nivel judeţean şi regional. „Este o investiţie extrem de importantă, pentru că se reuşeşte o mai bună interconectare a judeţelor Dolj şi Vâlcea. Continuarea lucrărilor de modernizare a acestui drum pe cealaltă porţiune de 8 kilometri sau a drumului judeţean Craiova – Cetate nu sunt singurele obiective de infrastructură pe care CJ Dolj doreşte să le ducă la bun sfârşit în mandatul actual. În acest sens, suntem interesaţi să abordăm şi tronsoanele de drum Giurgiţa – Băileşti şi Băileşti – Verbiţa – limita judeţului Mehedinţi. Cred cu toată convingerea că orice intervenţie pentru îmbunătăţirea unei artere rutiere este benefică, atât pentru siguranţa participanţilor la trafic, cât şi pentru comunităţile locale pe care aceasta le traversează“, a afirmat Cosmin Vasile.

Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, şi de vicepreşedintele Cosmin Vasile, la evenimentul în cadrul căruia a fost anunţată finalizarea lucrărilor de modernizare a primului tronson din drumul judeţean 643D au mai participat administratorul public al judeţului, Cosmin Durle, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul CJ, Aurelia Dărac, şi reprezentantul firmei constructoare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ