Deschiderea Conferinței va avea loc joi – 12 septembrie, ora 10:00, în sala de conferințe a Muzeului Olteniei, din str. Madona Dudu nr. 14, după care vor urma expuneri ale lucrărilor în Plenum, iar lucrările pe secțiuni (Geologie, Biologie vegetală, Biologie animală: nevertebrate și vertebrate, Ecologie și Protecția mediului) vor fi susținute la sediul Secției de științele naturii din str. Popa Șapcă, nr. 8, începând cu ora 15.00. Conferința reunește specialiști din toate domeniile biologiei (cercetători, cadre universitare și muzeografi) din țară și din străinătate, care vor comunica și vor introduce în circuitul public rezultate obținute din cercetarea științifică a micro- și macro-organismelor din diverse ecosisteme sau bioregiuni. La rândul lor, specialiștii Secției de științele naturii vor reprezenta Muzeul Olteniei cu o serie de studii prin care se popularizează noi descoperiri științifice făcute în ținuturile Olteniei, dar și bunuri muzeale deosebite din colecțiile științifice. Toate lucrările care vor fi susținute au primit girul unui colegiu științific reprezentat de personalități academice din țară și străinătate și vor fi tipărite în revista „Oltenia. Studii și Comunicări. Științele Naturii”, ajunsă la cel de-al 39-lea număr (www.olteniastudiisicomunicaristiintelenaturii.ro).
Pentru o bună desfășurare a lucrărilor acestui eveniment științific internațional, expozițiile Secției de științele naturii a Muzeului Olteniei vor fi închise publicului larg în ziua de joi – 12 septembrie.
Programul Conferinței, împreună cu volumul de rezumate ale lucrărilor (Book of Abstracts), poate fi accesat pe site-ul conferinței.