Tensiuni după pierderea alegerilor! O grupare din PNL Vâlcea a pichetat sediul partidului și a cerut demisia conducerii

Într-o manifestare în premieră în istoria recentă a Partidului Național Liberal, o parte a membrilor Organizației PNL Râmnicu Vâlcea, a cărei conducere a fost dizolvată după eșecul alegerilor din 9 iunie, a protestat marți în fața sediului filialei județene. Protestatarii au cerut la rândul lor demisia actualei conduceri a PNL Vâlcea, invocând, de asemenea, rezultatele slabe obținute în mai multe rânduri de alegeri. Dincolo de manifestările democratice normale într-un partid, este de remarcat ridicolul situației în care o grupare perdantă cere demisia altei grupări perdante (!!!). Disensiunile dintre PNL Vâlcea și PNL Râmnicu Vâlcea sunt vechi și au atins cote de avarie după ce Biroul Politic Județean a hotărât, în urma analizei rezultatelor locale, demiterea lui Virgil Pîrvulescu din funcția de președinte al organizației municipale și dizolvarea Biroului Politic PNL Râmnicu Vâlcea. De asemenea, Laurențiu Cazan a fost ales președinte interimar. „Dizolvații” nu s-au supus, l-au numit interimar pe Nicușor Bocșe și au decis să facă diligențe pentru dizolvarea Biroului Politic Județean și demiterea președintelui PNL Vâlcea, Cristian Buican. Cum gruparea Pîrvulescu nu se lăsa plecată, noua conducere a PNL Râmnicu Vâlcea a schimbat butucul de la ușa sediului organizației municipale. Iar asta a aprins fitilul!

0

Aproximativ 30 de membri de partid au protestat marți în stradă și au pichetat sediul PNL Vâlcea, purtând pancarte împotriva actualei conduceri județene. Gruparea Pîrvulescu plănuise să protesteze până pe 12 iulie și a depus în acest sens o cerere de autorizare la Primăria Râmnicu Vâlcea. Însă cererea nu a primit aviz pe motiv că nu a respectat prevederile legale. În timpul pichetării de marți, au intervenit și câțiva jandarmi care i-au avertizat pe protestatari că acțiunea lor este ilegală și le-au cerut să înceteze. Rămâne de văzut dacă susținătorii lui Virgil Pîrvulescu vor ieși iarăși din tranșee sau vor căuta alte soluții prin care să atragă atenția conducerii centrale de partid.

Istoricul conflictului, din ziua de 13 și până la operațiunea „butucul”

Gruparea Virgil Pîrvulescu

– În data de 13 iunie, Biroul Politic Județean al Filialei PNL Vâlcea a hotărât, în urma analizei rezultatelor, demiterea lui Virgil Pîrvulescu și dizolvarea Biroului Politic PNL Râmnicu Vâlcea. Președinte interimar al PNL Râmnicu Vâlcea a fost ales deputatul Laurențiu Cazan, secretar general al organizației județene. S-a votat un nou Birou Politic PNL Râmnicu Vâlcea, fără oamenii lui Pîrvulescu.
– Tabăra Pîrvulescu a considerat decizia ca fiind nestatutară și a convocat Comitetul de Coordonare Locală (CCL) pentru data de 26 iunie, ora 18.00. Ordinea de zi: 1- Depunerea mandatului de președinte al Organizației Municipiului Rm. Vâlcea de către Pîrvulescu Virgil; 2- Supunerea la vot a deciziei BPJ Vâlcea de dizolvare a structurilor de conducere ale Organizației PNL a Municipiului Râmnicu Vâlcea; 3-Măsuri organizatorice.
– În ședința din 26 iunie, CCL al PNL Râmnicu Vâlcea a decis: 1) Invalidarea deciziei BPJ al PNL Vâlcea de dizolvare a biroului politic municipal; 2) Alegerea unui președinte interimar, Bocșe Nicușor, care să organizeze, împreună cu vechiul birou, acum interimar, alegeri la organizația municipală pe 18 septembrie a.c. ; 3) Mandatarea președintelui demisionar, viceprimarul Virgil Pîrvulescu, să ia legătura cu toate conducerile de organizații locale din județ pentru acțiuni statutare similare; 4) Convocarea CCJ împreună cu alte organizații locale; 5) Solicitarea dizolvării Biroului Politic Județean și demiterea președintelui, deputatul Cristian Buican, din cauza rezultatului dezastruos înregistrat la alegerile locale din 9 iunie a.c.
– Pe 28 iunie, Colegiul Director Județean al PNL validează decizia BPJ de demitere a lui Pîrvulescu și de dizolvare a Biroului Politic PNL Râmnicu Vâlcea.
– Săptămâna trecută, Cazan a schimbat butucul de la ușa sediului PNL Râmnicu Vâlcea, restricționând astfel accesul taberei Pîrvulescu.
– În data de 5 iulie, Nicușor Bocșe, președintele interimar aripa Pîrvulescu, înregistrează o cerere la Primăria Râmnicu Vâlcea prin care face cunoscut că în perioada 09.0.2024-12.07.2024 se va desfășura pichetarea sediului Filialei județene a PNL Vâlcea, pentru a atrage atenția asupra rezultatelor slabe pe care conducerea acestei filiale le obține la alegeri. Cererea nu a primit aviz pe motiv că nu a respectat prevederile legale, spune Ionuț Didoiu, secretarul Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Facebook Comments