„Ninja Campus” de 40 de milioane de lei, în Craiova, la „Trișcu”

Municipalitatea craioveană inițiază un proiect pe bani europeni pentru liceul sportiv din municipiul reședință de județ. Botezat pompos „înființare campus”, planul edililor presupune reabilitarea și dotarea unuia dintre corpurile de clădire de la „Trișcu”, unde vor fi amenajate dormitoare și cantină pentru elevii sportivi, dar și câteva săli de pregătire.

0

Inițiativa a fost aprobată, pe repede înainte, în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal, de aleșii craioveni, câți au mai rezistat prin oraș tentației concediilor, votând fără reținere inițiativa executivului. Mai ales că întregul plan e pus în practică sub presiunea timpului, consilierii fiind îndemnați la rapiditate prin câteva adrese ale ADR S-V Oltenia, instituția prin intermediul căreia sunt accesate fondurile europene. Potrivit documentației înaintate aleșilor locali, obiectivul general al proiectului ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE PRIN ÎNFIINȚAREA UNUI CAMPUS ȘCOLAR LA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV „PETRACHE TRISCU” DIN MUNICIPIUL CRAIOVA – EDU PRO SPORT CRAIOVA îl reprezintă îmbunătățirea accesului la serviciile educaționale de calitate.  Investiția ce face obiectul proiectului de față se va realiza în construcția din strada Crișului nr.9C, clădirea aparținând domeniului public al municipiului Craiova și dată în administrare liceului cu program sportiv „Petrache Trișcu”, conform HCL 477/1.12.2011.

Săli de judo, lupte și karate incluse în proiect

Raportul întocmit de funcționarii Primăriei Craiova detaliază în ce vor fi investite sumele atrase din fonduri europene. „Investiția din cadrul proiectului presupune reabilitarea și dotarea unui corp de construcție ce aparține liceului și care presupune amenajarea a: 15 camere de dormit cu grupuri sanitare proprii pentru elevi (6 la parter și 9 la etaj), din care 1 cameră pentru elevii cu dizabilități, 1 cantină alcătuită din bucătărie, 2 oficii bucătărie și o sală de  mese cu o capacitate de 60 locuri, 1 bibliotecă, 1 cabinet asistență psihopedagogică, 1 sală studiu, 1sală judo la parter, 1 sală lupte cu o capacitate de 25-30 elevi simultan la etaj, 1 sală karate cu o capacitate de 20 elevi simultan la etaj, o spălătorie și o călcătorie la parter”, precizează raportul. Odată cu proiectul, aleșii locali au aprobat și valoarea eligibilă a acestuia, precum și suma cu care se angajează să contribuie Primăria Craiova pentru ducerea acestuia la bun sfârșit. În total, este vorba despre o contribuție ceva mai mare de 3 milioane de lei de la bugetul local, mai puțin de o zecime din valoarea totală a investiției. „Conform Ghidului Solicitantului, rata de finanțare acordată prin proiect reprezintă maxim 98% din valoarea cheltuielilor eligibile și va fi împărțită astfel: maxim 60% din valoarea totală eligibilă a investiției reprezintă rata de cofinanțare acordată prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR); minim 38% din valoarea totală eligibilă a investiției reprezintă rata de cofinanțare din bugetul de stat (BS); minim 2% cofinanțare din bugetele proprii, din valoarea totală eligibilă a investiției. Valoarea totală a proiectului este de 40.253.929,30 lei, din care: asistență financiară nerambursabilă: 36.727.039,86 lei; contribuție proprie: 3.526.889,44 lei (Contribuția solicitantului la cheltuieli eligibile: 749.531,44 lei; – Contribuția solicitantului la cheltuieli neeligibile: 2.777.358,00 lei)”, se arată în raport.

Facebook Comments