Craiova: Marii artiști ai Cenaclului Flacăra, așteptați la cea de-a 10-a ediție a Festivalului „Adrian Păunescu“

Fundația Culturală „Iubirea“ organizează, în zilele de 19 și 20 iulie 2024, cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional „Adrian Păunescu“, contând pe revista „Flacăra lui Adrian Păunescu”.

0

„Pe lângă evenimentele excepționale de pe afișul fiecărei seri, ediția a X-a de Festival aduce în atenția celor care mai cred în poezie și în folk „Concursul de Muzică Folk”, cu premii în bani, diplome și cărți/CD-uri. Ne vedem, așadar, la Concurs, pe 19 iulie, de la ora 11:00 dimineața, povestea începând la Sala „I.D. Sârbu”, Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, unde rămânem până seara când, la ora 19.00, în sala „Amza Pellea” se vor întâlni, pentru un spectacol excepțional, marele artist Ducu Bertzi și incomparabilul actor Dorel Vișan.
Pe 20 iulie 2024, când poetul ar fi împlinit 81 de ani, vă dăm întâlnire la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, unde, de la ora 11, va avea loc un simpozion cultural despre personalitatea lui A.P., precum și lansarea unui nou volum de versuri de Adrian Păunescu, în prezența oamenilor de bine care răspund acestui îndemn de a crede, până la capăt, în poezie.
Seara, în Parcul Nicolae Romanescu, de la ora 19.00, la Teatrul de Vară, Cenaclul Flacăra își reaprinde scânteia, alături de mari nume ale muzicii folk, de la Mircea Baniciu și Mircea Vintilă, la tineri care au dreptul la o scenă mare pe care să se afirme“, se arată într-un comunicat transmis de către organizatori.

Intrarea la toate momentele Festivalului este liberă, în limita locurilor disponibile. Festivalul „Adrian Păunescu“ este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, Consiliului Local și Consiliului Județean Dolj.

Facebook Comments