CJ Dolj a cumpărat 24 de microbuze electrice pentru elevii din mediul rural

Admnistraţia judeţeană a finalizat licitaţia pentru achiziţia, prin PNRR, a unui lot de 24 de microbuze electrice. Cele 24 de vehicule, pentru care se cheltuiesc peste 21 de milioane de lei, ar urma să intre în posesia unităţilor de învăţământ din judeţ în următoarele 9 luni.

0

Procedura de achiziţie publică pentru „microbuze electrice pentru transportul elevilor din învățământul preuniversitar din județul Dolj în cadrul proiectului ,,Transport şcolar verde pentru elevii din județul Dolj” a fost finalizată de CJ Dolj. Licitaţia a început în ianuarie 2024 şi s-a încheiat oficial în urmă cu câteva zile, cu semnarea contractului în valoare de 21.333.312 de lei. Comisia de evaluare a CJ Dolj a primit cinci oferte, câştigătoare fiind desemnată în cele din urmă o asociere de firme româno-spaniolă, respectiv QEV TECHNOLOGIES din Barcelona şi  AMPERIO ENERGY din Bucureşti. Pentru cele peste 21 de milioane de lei, fără TVA, CJ Dolj primeşte 24 de vehicule electrice, pe care le va distribui mai departe UAT-urilor din judeţ. Potrivit documentaţiei postate în sistemul electronic de achiziţii publice, obiectul contractului îl reprezintă achiziţionarea a 24 de microbuze electrice pentru transportul elevilor din învățământul preuniversitar din județul Dolj în cadrul proiectului ,,Transport  şcolar verde pentru elevii din județul Dolj”. „Județul Dolj, prin Consiliul Județean, beneficiar al apelului de proiecte „MICROBUZE ELECTRICE PENTRU ELEVI”, dorește să achiziționeze microbuze electrice cu capacitate de 16+1 locuri pe scaune, pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibile ale județului. Microbuzele care se vor achiziționa de UAT Județul Dolj vor fi alocate UAT-urilor rurale pentru transportul elevilor, cu precădere pentru elevii din zonele izolate și marginalizate și/sau din zone defavorizate din perspectiva geografică sau socio-demografică. Microbuzele electrice vor fi structurate cu o singură secțiune (nearticulat și fără etaj),  și vor fi dotate cu facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă (rampă și/sau alte dotări specifice), fiind destinate transportului școlar”, se arată în documentaţia de atribuire.

Al doilea lot de vehicule „verzi”, finanţat prin AFM

Procedura de achiziţie publică organizată de CJ Dolj a fost una aparte, preţul ofertei contând doar pentru 40 la sută din punctajul final acordat ofertanţilor. Restul de 60 de procente au fost atribuite în funcţie de componenta tehnică a ofertei, respectiv de perioada de garanție standard de funcționare a microbuzului,  perioada de garanție acordată grupului de baterii şi autonomia de mers a microbuzului electric – 20 %. Printre altele, administraţia judeţeană a solicitat vehicule garantate pentru minimum 3 ani sau 150.000 de km, grup de baterii cu garanţie între 48 şi 96 de luni şi o autonomie de minimum 200 de km. CJ Dolj are deja lista comunelor care vor beneficia de microbuzele electrice, care vor trebui livrate, potrivit documentaţiei de atribuire, în următoarele 9 luni. „Comunele beneficiare sunt: Afumați, Braloștița, Drănic, Rast, Pleșoi, Amărăștii de Jos, Teslui, Argetoaia, Bratovoiești, Catane, Coțofenii din Dos, Desa, Drăgotești, Murgași, Perișor, Sopot, Vîrvoru de Jos, Valea Stanciului, Bârca, Bistreț, Celaru, Caraula, Gângiova și Șimnicu de Sus. Valoarea contractului de furnizare depășește 25 de milioane de lei, inclusiv TVA. În afară de acestea, vom achiziționa alte 25 de microbuze hibride pentru școlile din comunele Cernătești, Gighera, Daneți, Orodel, Moțăței, Fărcaș, Goicea, Mârșani, Vela, Giurgița, Secu, Amărăștii de Sus, Botoșești-Paia, Brabova, Ciupercenii Noi, Breasta, Calopăr, Cerăt, Galicea Mare, Izvoare, Unirea, Goiești, Măceșu de Jos, Carpen și Coțofenii din Față, cu o finanțare obținută prin Administrația Fondului de Mediu”, a precizat preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Facebook Comments