Lansare de carte la Râmnicu Vâlcea: „Ils sont fous ces Roumaines!” („Sunt nebuni românii ăștia!”) de Christine Colonna Cesari

Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea și cu Editura Piatnitsa, organizează în data de 1 iunie 2024, la ora 14, în Galeria Artex, o lansare de carte cu personalitate.

0

Este vorba despre lansarea ediției în limba română a volumului „Ils sont fous ces Roumaines!” („Sunt nebuni românii ăștia!”) de Christine Colonna Cesari. Cunoscut autor și editor francez, Christine Colonna Cesari, după cum mărturisește chiar ea, a părăsit Franța pentru o calitate mai bună a vieții la București. Și ca și cum acesta nu ar fi oricum un lucru destul de surprinzător, ea a decis să ne înfățișeze, atât nouă românilor, cât și francezilor, o Românie privită altfel, dezbrăcată de cunoscutele clișee negative, privită într-o lumină nouă, prin prisma frumuseților, talentelor, a originalității și chiar a recordurilor sale pozitive.
Cine are cea mai înaltă biserică de lemn din lume?/ Cine are cele mai vechi mine de aur din lume?/ Cine are cele mai bătrâne păduri din Europa?/ Cine are cel mai mare laser din lume?/ Cine are cea mai mare rezervație de urși bruni din Europa?… La toate acestea și la multe alte întrebări, răspunsul autoarei este invariabil:România.
Pentru a descoperi o viziune neașteptată, optimistă și plină de umor asupra țării noastre și a locuitorilor săi, sunteți invitați sâmbătă, 1 iunie, la lansarea acestei cărți fabuloase și la o întâlnire cu autoarea sa, la fel de plăcută și de surprinzătoare ca și volumul.

Facebook Comments