Costinel Stoica: Proiectul „Drăgăşani – regiune turistică de interes naţional” se află în stadiul de aprobare

Proiectul „Drăgăşani - regiune turistică de interes naţional”, elaborat de Costinel Stoica (PNL), candidat la funcţia de primar al municipiului Drăgăşani, ar putea să fie aprobat până la finalul acestui an, a declarat acesta. Proiectul propune o zonă turistică formată din municipiul Drăgăşani şi 14 comune. Astfel, se pot dezvolta noi capacităţi turistice şi economice, care pot valorifica potenţialul imens al acestei zone , renumită pentru podgoriile ei.

0

„Proiectul «Drăgăşani – regiune turistică de interes naţional» se află în stadiul de aprobare. În proiect sunt incluse în afară de municipiul Drăgăşani şi 14 comune: Lungeşti, Ştefăneşti, Voiceşti, Suteşti, Amărăşti, Şuşani, Prundeni, Mitrofani, Mădulari, Orleşti, Măciuca, Guşoeni, Creţeni şi Drăgoeşti. Am trecut de faza de elaborare documentaţie, am elaborat monografia turistică prin Institutul Sociologic de Cercetări Umane din Craiova, sub egida Academiei Române, prin doamna Georgeta Ghionea, cercetător ştiinţific, am făcut şi lansarea. La Drăgăşani, aprobarea documentaţiei a trecut prin Consiliul Local, au fost depuse documentaţii pentru aprobare la celelalte 14 localităţi. Toate au trecut de faza de elaborare documentaţie, avizare. În prezent suntem în faza de aprobare documentaţie, urmează avizul Consiliului Judeţean, apoi avizul Comisiei de Cultură din Senatul României şi avizul Ministerului Turismului cu care am avut discuţii permanente”, potrivit inginerului Costinel Stoica.

Costinel Stoica

Un proiect cu largă adresabilitate

„Monografia şi cele patru ghiduri turistice împreună cu studiul de fezabilitate se vor depune în Parlament. Avem semnate adeziuni pentru a constitui forme de organizare management al destinaţiei. Este un fel de GAL pe turism, un parteneriat prin care Uniunea Europeană finanţează proiecte de anvergură, gen Drumul Vinului. În cadrul acestei asocieri într-o regiune turistică, se finanţează proiecte private pentru firme noi sau firme existente, pentru dezvoltarea de capacităţi turistice şi alte domenii. Se mai finanţează şi partea de creare de spaţii de cazare şi produse ecologice, şi în genere tot ce se pretează pe partea turistică”, a mai precizat Costinel Stoica.

„Sunt în discuţii cu mai mulţi investitori”

„Cred că undeva în toamnă vom avea proiectul aprobat . Sunt în discuţii cu mai mulţi investitori, au venit şi cei de la Prosecco în zonă, vor să investească, mai sunt şi alţi oameni de afaceri care doresc să investească. Eu consider că zona are potenţial mare de dezvoltare, nu numai pe turism, ci şi pe partea de procesare produse agricole, băuturi spirtoase din sâmburoase, pentru că avem şi zona Sâmbureşti, mai mare ca a Drăgăşanului, unde sunt multe plantaţii. Potenţial există, pe turism, pe industrie uşoară, practic, se poate discuta pe orice. Locuri de muncă sunt în Drăgăşani, dar nu sunt bine plătite. Eu intenţionez să aduc oameni să investească, pentru a creşte salariile. Vom avea investiţii, vom avea buget mai bun la primărie, cred cu tărie că Drăgăşanul se va dezvolta”, opinează candidatul PNL.

Amplasată pe malul drept al Oltului şi cu o istorie de peste 2.000 de ani, podgoria Drăgăşani e cea mai veche din Oltenia şi se întinde pe o suprafaţă de circa 10.000 de hectare.

Facebook Comments