Candidatul PNL Dolj la funcţia de preşedinte al CJ Dolj, Nicuşor Roşca:
„Este important să sprijinim fermierii locali şi să investim în sectorului agricol“

Unul dintre motoarele importante pentru dezvoltarea comunităţilor din mediul rural îl reprezintă agricultura, iar unul dintre punctele proiectului de administrare al candidatului PNL Dolj la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Nicuşor Roşca, este sprijinirea fermierilor locali. Roşca susţine că investiţiile în sectorul agricol, precum modernizarea sistemelor de irigaţii, aduc o creştere importantă a productivităţii.

0

Reporter: De ce consideraţi că investiţiile în agricultură sunt importante pentru dezvoltarea judeţului Dolj?
Nicuşor Roşca: Investiţiile în agricultură sunt fundamentale pentru dezvoltarea judeţului Dolj deoarece agricultura reprezintă una dintre cele mai importante ramuri ale economiei locale. Având în vedere potenţialul agricol al judeţului, este important să sprijinim fermierii locali şi să investim în modernizarea şi diversificarea sectorului agricol. Aceste investiţii pot aduce o creştere a producţiei agricole, a competitivităţii fermierilor locali şi implicit a creşterii economice a judeţului Dolj.

Rep.: Care sunt măsurile pe care intenţionaţi să le luaţi pentru a susţine fermierii din judeţul Dolj?
N. R.: Pentru a susţine fermierii din judeţul Dolj, intenţionez să implementez mai multe măsuri. În primul rând, voi lucra împreună cu autorităţile locale şi centrale pentru asigurarea finanţării şi a facilităţilor pentru agricultori, pentru a le creşte accesul la resurse şi tehnologii moderne. De asemenea, voi sprijini proiectele de dezvoltare a infrastructurii agricole şi a cooperativelor agricole, precum şi promovarea produselor agricole locale pe pieţele interne şi externe. Totodată, consider că asocierile în agricultură reprezintă unul dintre cele mai importante elemente care contribuie la creşterea performanţei şi a productivităţii în acest domeniu. Acestea permit fermierilor să-şi consolideze resursele şi să-şi îmbunătăţească competitivitatea pe piaţă, dar şi să beneficieze de mai multe oportunităţi de dezvoltare şi acces la fonduri.Unul dintre cele mai mari avantaje ale asocierilor în agricultură este reprezentat de creşterea puterii de negociere a fermierilor în faţa furnizorilor şi a cumpărătorilor. Prin unirea forţelor, aceştia pot obţine preţuri mai bune pentru inputurile necesare producţiei agricole şi pot negocia contracte avantajoase pentru vânzarea produselor lor.

Rep.: Dar pentru a înregistra câştig, fermierii trebuie să îşi comercializeze produsele. Cum intenţionaţi să promovaţi produsele tradiţionale din judeţul Dolj?
N.R.: Pentru a promova produsele tradiţionale din judeţul Dolj, voi sprijini producătorii locali în obţinerea certificării pentru produsele tradiţionale, iar apoi voi promova aceste produse la nivel local, naţional şi internaţional. Voi colabora cu autorităţile locale şi cu sectorul privat pentru organizarea de târguri, festivaluri şi evenimente dedicate promovării produselor tradiţionale din judeţul Dolj. De asemenea, voi încuraja consumul produselor locale prin campanii de informare şi educaţie pentru cetăţeni.

Facebook Comments