Vâlcea: Cum s-a ajuns ca Horezu să aibă preţ de lux la gunoi

Se cer foarte mulţi bani de la locuitorii oraşului Horezu pentru gunoiul menajer, dar serviciile de salubritate lasă de dorit, susţine avocatul Emil Mircea Gînju, candidatul PNL la Primăria Horezu. Potrivit acestuia, vinovată este administraţia locală care a acceptat un compromis împovărător pentru horezeni: mărirea preţului gunoiului, urmând ca operatorul de salubritate SC BRAI-CATA SRL să accepte amânarea plăţilor de peste 1,2 milioane lei servicii neachitate de primărie. „Îi asigur pe horezeni că viitoarea conducere liberală are soluţia legală şi viabilă de reducere a acestui tarif, garantându-vă totodată că ne vom implica permanent în menţinerea unui mediu curat.”, susţine Emil Mircea Gînju.

0

„În Horezu, totul este scump. Viata este scumpă, traiul este scump, iar primarul pune umărul pentru acest lucru. Şi pe lângă  aceasta, şi o mizerie de nedescris. Şi nu doar din vina operatorului de salubrizare, ci şi din vina actualei administraţii locale deoarece  primăria datorează operatorului de salubrizare peste 1,2 milioane lei servicii neplătite de foarte multă vreme, astfel că acum există riscul ca operatorul să intre în incapacitate de funcţionalitate (plăţi salariale, procurare de materiale etc.).  Prin urmare, operatorul  a  ameninţat cu boicotarea serviciului prestat şi cu darea în judecată a primăriei”, afirmă  Emil Mircea Gînju. Avocatul Gînju mai spune că, la propunerea primarului, cu susţinerea majorităţii consiliului local, s-a adoptat o hotărâre care a majorat  cu 25%  tariful de salubrizare pentru persoane fizice şi cu 60% pentru persoane juridice.

Emil Mircea Gînju

„S-a ajuns la un compromis care i-a  împovărat şi mai mult pe horezeni. Astfel, la propunerea primarului, cu susţinerea majorităţii consiliului local, s-a adoptat o hotărâre (HCL 156/2023) care stabileşte un tarif de 20 lei/persoane fizice/mc  (creştere cu 25%) şi 330 lei/persoane juridice/mc (creştere cu 60%), urmând ca operatorul de salubritate să accepte amânarea plăţilor restante de către primărie. Nedrept! Dar făcut totuşi”, potrivit lui Gînju.

Primarul Sărdărescu: Nu a existat nicio altă opţiune

Nicolae Sărdărescu, primarul oraşului Horezu, a scris pe pegina de socializare că nu a putut să găsească o soluție la această problemă, operatorul de salubrizare amenințând că va întrerupe serviciul. Prin urmare, primăria a acceptat mărirea preţului: „Puşi în faţa situaţiei de a se întrerupe serviciul de salubrizare, neexistând nicio altă opţiune, am fost obligaţi să aprobăm majorarea de preţ solicitată de operator”.

Facebook Comments