Gheorghe Corbeanu, edilul care munceşte la renaşterea Goieştiului

În curând se împlinesc patru ani de când destinele comunei Goieşti sunt păstorite de unul dintre cei mai gospodari primari doljeni, Gheorghe Corbeanu. Profesor „la bază“, aşa cum se spune prin părţile locului, edilul cochetei comune din nordul judeţului Dolj a dovedit că, atunci când există voinţă şi ştiinţă, niciun obstacol birocratic nu poate sta în calea dezvoltării unei comune ai cărei locuitori îşi doresc „o ţară ca afară“.

0

La sfârşitul anului 2020, Goieştiul era departe de a se putea numi o localitate europeană. Investiţiile erau puţine şi prost gândite, nivelul de trai al locuitorilor era departe de a fi mulţumitor, iar serviciile publice erau la un nivel foarte jos, nedemn de o ţară membră a Uniunii Europene.

Investiţiile publice, prioritare pentru primarul Corbeanu

În aceste condiţii, pe fondul nemulţumirii generale, profesorul Gheorghe Corbeanu a fost văzut drept unica soluţie salvatoare. Dincolo de orice opţiune politică, omul Corbeanu i-a convins pe locuitorii comunei că nu este un blestem cel care a stopat modernizarea localităţii. Mai degrabă poate fi vorba de neştiinţa unor aleşi care, cu vorbe dulci şi promisiuni nemăsurate, au înşelat aşteptările tuturor şi a condamnat localitatea la subdezvoltare.

„Avem nu doar 3 ani şi jumătate petrecuţi împreună, ci avem multe realizări, proiecte începute, unele finalizate şi altele aflate în derulare sau în curs de aprobare, pentru comunitatea locală, pentru dezvoltarea comunei. Spre exemplu, doar pentru asfaltarea drumurilor din comună am reuşit să atragem peste 19 milioane de lei prin două proiecte aflate în derulare, unul finanţat prin Programul Anghel Saligny şi cel de-al doilea prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II. Practic, vorbim de 4 milioane de euro investiţi doar în drumuri, ceea ce este fără precedent pentru localitatea noastră. În aceşti trei ani am mai reuşit, împreună cu echipa mea de consilieri şi funcţionari din primărie, cărora le mulţumesc pe această cale pentru implicare, să modernizez Şcoala Gimnazială Goieşti, să o eficientizăm din punct de vedere termic. Acest proiect este, în prezent, în derulare, el fiind finanţat prin fonduri europene, aproape 3,5 milioane de lei, puse la dispoziţie prin PNRR. Tot prin intermediul acestei linii de finanţare europene, am reuşit să dotăm cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale această şcoală, vorbind aici de peste 1 milion de lei investiţi. Iar dacă aceste proiecte sunt încă în derulare, să menţionez şi un proiect drag mie, care este finalizat deja, aşteptând recepţia: extinderea reţelei de canalizare. Lucrările au costat aproximativ 4,5 milioane de lei, bani pe care i-am obţinut prin intermediul AFIR. Pe lângă aceste investiţii majore, care asigură viitorul comunei noastre, aş mai aminti şi alte două proiecte finalizate, mai mici din punct de vedere financiar, dar extrem de utile pentru cetăţenii noştri: amenajarea staţiilor de autobuz din comună şi construcţia spaţiilor de joacă pentru copiii de la Şcoala Gimnazială Goieşti şi structurile Pioreşti, Mălăieşti şi Ţandăra“, a declarat Gheorghe Corbeanu, primarul în funcţie al comunei Goieşti.

Respectul pentru nevoile concetăţenilor este fundamental pentru Corbeanu

Interesant este că atunci când vorbeşte despre investiţii, primarul Corbeanu nu vorbeşte doar la trecut şi prezent, ci foloseşte şi timpul viitor. El menţionează că, spre exemplu, în lunile care urmează, vor începe lucrările la un nou set de drumuri comunale în comuna Goieşti, proiectul fiind deja aprobat, iar banii, 8,3 milioane de lei, puşi la dispoziţia administraţiei prin FEADR. Apoi, tot în acest an, se va aproba proiectul depus la Bucureşti pentru finanţarea introducerii gazelor, o investiţie care ajută enorm la dezvoltarea economică şi socială a comunei. Iar lucrurile frumoase pentru cetăţenii Goieştiului nu se opresc aici: „În cel mai scurt timp, în toamna acestui an sau cel târziu anul viitor, vom aplica pentru a obţine finanţare ca să construim un Centru de Permanenţă modern şi foarte bine dotat, cu cabinete pentru medicii de familie, stomatologi specialişti în imagistică medicală. Acest centru va adăposti şi o farmacie, va fi practic epicentrul comunei în ceea ce priveşte sănătatea publică. În încheiere, aş dori să mai amintesc doar un proiect drag mie, pe care mi-am propus să îl demarez tot anul acesta sau anul viitor: o nouă staţie de epurare care să deservească toate localităţile comunei“.

O realizare importantã: construcþia spaþiilor de joacã pentru copiii comunei

Dincolo de aceste realizări concrete ale edilului Corbeanu, în ultimii trei ani el a reuşit poate un lucru şi mai important: să îşi demonstreze respectul şi ataşamentul pentru oamenii din comună, să folosească fondurile publice cu înţelepciune, în concordanţă cu necesităţile concetăţenilor săi şi să dovedească tuturor că, pentru el, nimic nu este mai presus decât dezvoltarea localităţii sale. Gheorghe Corbeanu este un bun exemplu de urmat şi pentru alţi edili, care, odată ajunşi în funcţie, uită de unde au plecat şi care sunt obligaţiile pe care le au în calitate de primar al unei comune.

Gheorghe Corbeanu: „Pe data de 9 iunie 2024, goieştenii vor trebui să aleagă dacă vor merge înainte sau vor merge înapoi. Dacă vor alege să restaureze supremaţia intereselor de grup sau să meargă înainte cu respectul pentru lege şi pentru dezvoltarea întregii comunităţi. Vor trebui să spună dacă aleg o comună unde primarul este/se crede centrul universului sau o comună europeană, deschisă la problemele reale ale cetăţenilor, condusă de o echipă, nu de un rege sau împărat. Nu am niciun dubiu că, împreună, vom ţine comuna Goieşti pe drumul corect, înainte, nu înapoi.

Gheorghe Corbeanu și deputatul PNL Ștefan Stoica

Am ales să merg pe acest drum, de la care nu doresc să mă abat, alături de Partidul Naţional Liberal, care este singurul partid cu tradiţie istorică din România şi unul dintre cele mai vârstnice din Europa, pentru a putea rămâne loial interesului public al goieştenilor. Această echipă de la Dolj a Partidului Naţional Liberal mi-a oferit sprijin necondiţionat şi m-a asigurat că va fi alături de mine şi de locuitorii comunei noastre în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea/modernizarea acesteia în viitor.  Pentru a continua acest drum, în care interesul cetăţeanului primează, în detrimentul interesului personal sau de grup, respectul pentru banul public, respectul pentru lege, am nevoie de sprijinul dumneavoastră, cetăţenii comunei Goieşti. Numai împreună vom reuşi!
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Facebook Comments