Vâlcea: Acord de parteneriat pentru realizarea aerodromului și a heliportului de la Budești

Consilierii județeni au aprobat la cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Vâlcea încheierea unui acord de parteneriat cu UAT Budești Vâlcea, pentru realizarea, pe teritoriul acesteia, a unui aerodrom pentru aeronave ușoare, precum și a unui heliport pentru zbor la vedere (V.F.R.), de zi și de noapte.

0

Prin acest parteneriat se acordă o  finanțare din bugetul județean pentru serviciile de proiectare aferente acestui obiectiv de investiții, în cuantum de 240.000 lei.

În primăvara anului trecut, administrația publică locală a semnat un contract privind realizarea studiilor de fezabilitate pentru o pistă de iarbă și a unui heliport, iar după finalizarea Planului Urbanist General (PUG) al localității, a obținut și aprobarea tuturor documentațiilor necesare demarării proiectării aeroportului de mici dimensiuni.

Județul  Vâlcea va oferi  celor interesați acces la mijloace de transport rapide, cum ar fi aeronavele de mici dimensiuni sau elicopterele

„Este un prim pas pe care îl facem, în parteneriat cu administrația locală din Budești, pentru ca județul Vâlcea să ofere celor interesați acces la mijloace de transport rapide, cum ar fi aeronavele de mici dimensiuni sau elicopterele. Mai mult ca sigur, aici vom avea staționat un elicopter SMURD pentru IGSU și vom crea și o arteră specială de transport de la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și până la acest aerodrom. Este o investiție colosală pentru județul Vâlcea”, a menționat în cadrul ședinței de CJ, președintele instituției, Constantin Rădulescu.

Comuna Budești se află pe locul doi din județul Vâlcea  în ce privește  PIB-ul  pe cap de locuitor și pe locul 32 în România între comunele dezvoltate, cu o populație de peste 7000 de locuitori, investiții străine, dar și cu capital autohton.

Facebook Comments