Viceprimarul din Râmnicu Vâlcea consideră că administrația locală ar trebui să finanțeze un after-school public 

Înființarea unui after –school public devine o necesitate pentru Râmnicu Vâlcea, a declarat joi viceprimarul Virgil Pîrvulescu(PNL). Potrivit lui Pîrvulescu, cheltuielile acestui after -school trebuie să fie suportate în proporție de 80% din bugetul local iar diferența va fi achitată de către părinți. Proiectul vine în ajutorul celor care au copii în clasele 0-IV, nu au bani pentru afterschoolurile private și lucrează la societăți cu program prelungit, a opinat viceprimarul, care candidează pentru funcția de primar al orașului, la alegerile in 9 iunie.

0

„After- schoolul  public este o necesitate pentru familiile tinere care au copii.  Avem deja baza fostului liceu Oltchim  care  se pretează pentru înființarea  acestui  after-school.  De  unde nesitatea? Noi am plecat de la un calcul de 1500 lei pe lună. De  fapt cheltuielile au crescut între 1700 și 2000 lei lunar.  O familie care are doi copii, în momentul de față ar necesita  o alocare de aproximativ  4000  de lei. De unde să câștige  atâția bani încât să-și permită să trimită  cei doi copii la un after –school privat? Și atunci trebuie ajutați cu un after -school public.  Consider că 80% din costurile  de funcționare ar trebui suportate de autoritatea publică locală, iar diferența va fi achitată de părinți”, a declarat Pîrvulescu.   

Cum va funcționa after-schollul în viziunea lui Pîrvulescu

Potrivit viceprimarului, copiii care  vor  participa  la programul after –school ar urma să fie transportați de la școală  cu autobuze ETA sub supravegherea cadrelor didactice, care vor fi plătite suplimentar. El a mai adăugat că elevii vor putea lua și masa la acest after-school, întrucît fostul liceu Oltchim are cantină.  „Părintele poate  să își vadă liniștit de treabă, el plătește impozit pe venituri, contribuie la bugetul primăriei, cadrele didactice supraveghează copiii de la locul unde își fac școala către acest after- school  cu  autobuzele ETA; autobuze moderne dealtfel, care din păcate sunt goale. Învățătorii  vor fi plătiți suplimentar pentru aceste ore  din bugetul primăriei. La  fel și personalul auxilar.  Liceul dispune și de o  cantină  unde se poate prepara  hrană proaspătă  iar Direcția de Asistență Socială are posibilitatea să  asigure de la acestă cantină  și hrana și pentru persoanele  defavorizate, hrană  pe care în momentul de față o achiziționăm de la diferiți operatori economici. Atât mijloacele de transport folosite de școlile unde copiii frecventează cursurile cât și toată încinta vor fi dotate cu camere video astfel încât părinții să poată accesa acest sistem video pentru a  vedea cum  sunt tratați, îngrijiți și cum își fac temele copiii”.

Pîrvulescu a precizat că cheltuielile pentru acest after-school pot  proveni din rezerva  Direcției de Asistență Socială, în speță, precum și din reducerea costurilor mari cu societățile din subordinea primăriei.

Întrebat dacă s-a inspirat dintr-o formulă similară a altei administrații pentru proiect, viceprimarul a spus că nu s-a inspirat de niciunde, recunoscând astfel că acesta este un experiment.

Facebook Comments