Politica din Vâlcea pe târâş-morţiş

Proiectul candidaţilor comuni ai opoziţiei pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea şi Primăria Râmnicu Vâlcea bate pasul pe loc; pas împleticit deocamdată. PNL, Forţa Dreptei, USR şi PMP încă nu s-au armonizat, încă sunt în căutarea oamenilor potriviţi. Şi cu excepţia PNL, nu vor să audă de AUR. În partea cealaltă, la putere este flower power; sau se mimează! Constantin Rădulescu şi Mircia Gutău par să-şi fi întins deja covoarele roşii spre Consiliul Judeţean Vâlcea şi Primăria Râmnicu Vâlcea, aproape siguri că înainte de a păşi pe ele vor face opoziţia preş. Să fie reţinuţi măriile lor, politica poate fi mai tenebroasă decât un film de Hitchcock!

0

Ecce homo?

După ce liberalul Cristian Buican, artizanul păcii şi unirii opoziţiei pentru a bate PSD –ul, a propus un candidat comun de export la preşedinţia Consiliului Judeţean, s-a înregistrat şi primul refuz. Antreprenorul Dan Niţu, invitat zilele trecute la un restaurant din centru, a declinat propunerea, motivând că are o afacere de dus şi că nu candidează să ia bătaie, căci a fost luat cam din scurt. Poate peste patru ani, le-ar fi zis Niţu. Aşa că nu s-a băut şampania, s-a băut nişte apă chioară. Dar mai e timp iar ura poate fi creativă. Ura lui Buican faţă de Costi Rădulescu creşte direct proporţional cu pierderea fiecărui primar liberal care pleacă la PSD. Și pleacă mulţi!

Escu sau Escu?

Liberalii nu se arată dispuşi să cedeze la negociere candidatura la postul de primar. Sau, mă rog, aşa zice Cristian Buican. Numai că liderul Forţa Dreptei, Traian Dobrinescu, spune că se va face un sondaj între Virgil Pîrvulescu şi Romeo Rădulescu, şi care va ieşi mai bine acela va fi candidatul: Escu sau Escu? Viki Mocanu de la AUR le propune celor doi să-l susţină pe el, fiindcă este proaspăt în politică, necompromis şi are potenţial de creştere până la alegeri. Dar cei doi „Escu” nu vor să audă de Mocanu, nici Forţa Dreptei, de AUR şi nici USR nu doreşte să se împreuneze cu partidul lui Simion. Apropo, mai este USR Vâlcea? Sau s-a terminat?

Bombe-n curte

Şefii PNL-ului judeţean şi ai PSD-ului îşi aruncă bombe-n curte, acuzându-se unii pe ceilalţi că se folosesc de instituţiile statului ca să fure. Vor să producă victime, dar, până una-alta, produc ştiri în serie. Ne place! Nouă, presei, vreau să zic. Mersi pentru ajutor, măcar atât! Posibil ca nici DNA-ul să nu facă mofturi.

Între timp…

Între timp, prin Vâlcea circulă nişte tineri care fac sondaje de opinie: ce aud tinerii cel mai des de la oameni? Corupţie, tupeu, interese proprii, spaţii verzi, ANAF, hoţie, teatru ieftin, prostie…

Facebook Comments