Rută ocolitoare pentru aglomeraţia de pe DN 7 Valea Oltului: CJ Vâlcea a semnat contractul pentru modernizarea DJ 703 L Râmnicu Vâlcea – Fedeleşoiu – Căciulata

Consiliul Judeţean Vâlcea a semnat luni, 19 februarie, contractul de 30 milioane lei pentru modernizarea Drumului Judeţean DJ 703 L Fedeleşoiu – Jiblea, cu o lungime de 11 kilometri cu traseu paralel Drumului Naţional 7 Valea Oltului Râmnicu Vâlcea – Bujoreni – Căciulata, respectiv DN 7 CC Centura Călimăneşti – Căciulata. Astfel, DJ 703 L poate deveni o variantă utilă pentru aglomeraţia şi accidentele de pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Căciulata.

0

Contractul a fost semnat cu Asocierea de constructori Panadria – En Electric Proiect Office, liderul de contract fiind firma Panadria din judeţul Olt. Panadria este o firmă de construcţii înfiinţată din 2003, a raportat 275 de angajaţi în 2022 şi o cifră de afaceri de 140 milioane lei.

Preşedintele CJ Vâlcea: „Proiectarea va dura trei luni şi execuţia 24 de luni”

„Luni, 19 februarie, am semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare a DJ 703 L, varianta optimă de ocolire a DN 7, pe porţiunea Călimăneşti – Râmnicu Vâlcea. Drumul, în lungime de cca 12 km, porneşte din oraşul Călimăneşti – Jiblea Veche (DJ 703G) şi se continuă pe teritoriul comunei Dăeşti, până în satul Fedeleşoiu, la intersecţia cu DJ 703F. Valoarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 32.876.211,41 lei (cca 6,6 milioane euro), finanţarea fiind asigurată prin PNI Anghel Saligny şi din buget local. Trei luni va dura proiectarea şi 24 de luni execuţia lucrărilor.
Prin proiect, pe lângă asfaltarea platformei drumului, se vor reabilita cele 7 poduri aflate pe traseu, se vor amenaja podeţe de acces către proprietăţi, rigole betonate şi altele, astfel încât să avem un drum modern, de la un capăt la altul. Îi urez spor la treabă constructorului, iar vâlcenilor din această zonă le cerem scuze anticipat pentru disconfortul creat de execuţia lucrărilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Facebook Comments