AUR – o bomboană numai bună de ros în România şi bună de scuipat în afara ei

PNL şi PSD au probleme de fertilitate şi plănuiesc nişte produşi comuni in vitro. Fertilizările in vitro prezintă riscul lor. Dacă părinţii sunt incompatibili, produşii pot avea malformaţii. Problema este aici că, chiar şi aşa, românii vor accepta aceste creaturi de eprubetă, le vor hrăni şi se vor afla la cheremul lor. Salvarea din acest scenariu ar fi ca unul dintre cele două partide să iasă de la guvernare în această săptămână. Deocamdată, jonglează cu AUR, pe care îl savurează sau îl scuipă, depinde de graniță.

0

Aşadar, PSD şi PNL ar proiecta în laborator liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie, devansarea tot la această dată a alegerilor locale, candidaţi comuni acolo unde primarul sau şeful de consiliu judeţean nu este PSD sau PNL. Şi, vai, candidat comun la alegerile prezidenţiale! Cel puţin asta exista în eprubete până marţi, 20 februarie.

Tot marţi, a ieşit Ciolacu la televizor şi a zis că potenţialele liste PD-PNL la alegerile europarlamentare reprezintă „o cale de asociere împotriva extremismului; că noi nu vrem ca România să fie un vasal al Federaţiei Ruse”, a rostit domnul, mai să-i dea o lacrimă patriotică pe insignă. Numai că în prealabil cele două partide admiseseră că pe plan local pot face înţelegeri cu „extremiştii”, adică AUR şi partidul şi Şoşoacă. Culmea, pesediștii şi peneliștii ar recurge la asta spre a scăpa unii de ceilalţi!

Cea mai vocală manifestare în materie s-a produs la Vâlcea. Rău să rupă lanţul, deputatul PNL Cristian Buican, lider judeţen şi secretar al Camerei Deputaţilor, a ţipat că se va alia cu Simion şi char cu Şoşoacă spre a elimina „mafia PSD din judeţ”. Pe surse, Simion spune despre Buican că este cel mai bun om politic din Vâlcea, voila! Dar sugerează şi că liberalii sunt mai sfinţi decât PSD, vezi şi mitingurile cu cruci, sicrie şi lumânări cu gura-n jos, care, ce să vezi, n-au trecut de ferestrele diavolului roşu!
Pe de altă parte, nici PSD-iştii nu stau degeaba. În spatele unor organizaţii locale AUR, se află oamenii lor, astfel încât după alegeri să se formeze nişte majorităţi confortabile.
Şi uite-aşa, partidul lui Simion a ajuns o bomboană numai bună de ros în interiorul României şi numai bună de scuipat în afara ei.


Cât despre candidaţi comuni acolo unde primarul sau şeful de consiliu judeţean nu e PSD sau PNL, consider că este o chestiune complicată la nivel de judeţe. Multe orgolii, conflicte ireconciliabile, ură, guri de hrănit, rude de plasat! Şi în timp ce fac eu pe aici scenarii din tastatură, îmi dau seama că noi păţim ce păţim fiindcă Marcel, Nicu şi Klaus sunt chitiţi să mănânce caviar şi după alegeri.

Nu contează pe ce principiu: noua ordine sau noi ordine. Caviar să fie!

Facebook Comments