PNL Dolj a validat excluderea celor trei consilieri municipali

0

Organizația județeană a liberalilor a confirmat excluderea consilierilor municipali Marian Vasile, Cosmin Corâțu și Romeo Voicinnovschi, adoptată de conducerea filialei municipale în urmă cu câteva zile.

Potrivit unui comunicat semnat de președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, Marian Vasile a fost exclus pentru aderarea publică la doctrina altui partid, cel mai probabil AUR, formațiune la acțiunile căreia Vasile a participat în ultima perioadă, ceilalți doi fiind sancționați pentru refuzul repetat de a răspunde la convocările superiorilor pe linie politică și de a propune și susține amendamente în consiliul local municipal la proiectul de buget prezentat de primaurul PSD al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Liderul liberalilor doljeni mai citează și înțelegeri subterane cu conducerea executivă a primăriei, devenite evidente în ultima perioadă și care au produs stupoare în rândul membrilor de partid, excluderea celor trei fiind adoptată în unanimitate de biroul politic al PNL Dolj, în prezența împricinaților.

Iată comunicatul remis de PNL Dolj:

Biroul Politic Județean Dolj al PNL, reunit în ședință astăzi, 18 februarie, a votat propunerea, făcută în cadrul BPL Craiova, de excludere din partid a trei membri – Marian Vasile, Cosmin Corâțu și Romeo Voicinovschi, care au și calitatea de consilieri locali.

Marian Vasile a fost radiat de drept deoarece a aderat public la doctrina altui partid.

Cosmin Corâțu și Mădălin Voicinovschi au fost excluși pentru că au refuzat în mod repetat să participe la activitățile partidului la care au fost convocați de organismele de conducere în subordinea cărora se află sau din care fac parte.

De asemenea, deși conducerea PNL Craiova a decis că bugetul pe anul 2024 al municipiului Craiova, în forma prezentată de Primăria Craiova, nu reprezintă valorile și ideile liberale și nu respectă dorințele și interesele cetățenilor care au votat PNL și că toți consilierii PNL vor depune amendamente pe care cetățenii le-au cerut și care au fost apoi discutate în cadrul partidului, ei nu au respectat această decizie.

Lipsa lor de implicare și înțelegerile subterane cu persoane din conducerea executivă a Primăriei Craiova au devenit evidente în ultimele luni, lucru care a creat stupoare nu numai în rândul membrilor filialei, cât și în societatea civilă craioveană.

Cei trei au fost prezenți la ședința BPJ și au avut prilejul să își prezinte punctele de vedere, însă explicațiile lor lipsite de fundament au fost sancționate la votul secret printr-o unanimitate în favoarea excluderii din partid.

                                                                                            Președinte PNL Dolj, Stoica Ștefan

Facebook Comments