Ringo Dămureanu (AUR): Comasarea alegerilor, bătaie de joc la adresa democrației!

0
Ringo Damureanu

Deputatul Ringo Dămureanu a atacat ieri intențiile coaliției de guvernar ecu privire la comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare din acest an, condiderând mișcarea drept un atac la adresa democrației din partea guvernanților.

Disputa pe această temă s-a soldat, până acum, doar cu o sancțiune aplicată AUR de restul partidelor reprezentate în Parlament, care au interzis formațiunii să mai aducă invitați în incinta Legislativului, după ce un grup de parlamentari și susținători ai lui George Simion, au mers „în vizită” la grupul parlamentar al PSD.

„Vreau să vă anunț că, de ieri, prin grija coaliției toxice PSD-PNL, orice român care va dori să viziteze Parlamentul României la invitația AUR va fi întors de la poartă. Au fost declarați persona non grata în Parlamentul României și doi colegi de la Dolj, inclusiv coordonatorul nostru, Ionel Gheorghe. Pur și simplu pentru faptul că au fost prezenți în Parlament în urmă cu două zile. Se pregătește cel mai mare tun la adresa democrației. Nu e de ajuns că această coaliție PSD – PNL leagă de glie primarii până în ultima zi de mandat și, prin organizarea de alegeri într-un singur tur, le reasigură alegerea celor care au furat mandat după mandat. Acum pregătesc practic încă o lovitură la adresa democrației prin comasarea alegerilor locale cu cele euro-parlamentare. Vom vorbi în același timp de gropi în asfalt și fonduri europene, de cățeii de pe stradă și politicile alimentare europene. Românii, în loc să fie lăsați, limpezi la cap, să-și aleagă primarul ascultând toți candidații, să-și aleagă europarlamentarii ascultând toți candidații, sunt aduse alegerile locale cu 3-4 luni mai devreme. O nebunie….. Primarii și consilierii aleși, vor fi nevoiți să stea pe tușă luni de zile până le va intra în vigoare mandatul pentru că această coaliție se teme de alegeri libere și dorește să le adune, să le încalece, în cel mai ordinar mod cu putință. Mă gândesc că data viitoare, vro vrea să organizeze alegeri cu un an sau cu patru înainite. vă dați seama ce aberație. Este o adevărată bătaie de joc la adresa democrației. Este o măsură împotriva căreia s-a pronunțat deja Curtea Constituțională. Am fost pe 31 ianuarie la grupul parlamentar al PSD. Colegii noștri au fost pașnici, deși suntem revoltați. Deși n-a fost niciun incident, cei de la PSD consideră că acel spațiu e spațiu privat într-o instituție publică. În baza acestui fapt, că noi ne-am dus să le cerem socoteală, că ne-am dus să le cerem să respecte Constituția și legile țării, au organizat la grupul permanent al Camerei un spectacol cum nu credeam că mi-e dat să mai văd, culminând cu interdicția pentru invitații AUR de a mai intra în Parlament. Liderul grupului parlamentar PNL se transformase, domnul Andronache, în ședința grupului permanent al CD, în avocatul PSD. Ceilalați – USR și minorități – erau ca la Cântarea României a lui ceaușescu. Erau numai cu lozinci, cum că AUR e un partid nu știu de care, extremist. Păi nu AUR a adus România în sărăcie extremă, nu AUR vrea să dea lovituri de stat încălcând Constituția, nu AUR a produs violențe. Nu am le-am întrerupt nicio ședință, nici măcar la înjurături nu am răspuns”, a declarat RIngo Dămureanu, la conferința de presă săptămânală a AUR Dolj.

Dămureanu: Există consens pentru încălcarea Constituției printre partidele așa zic democratice!

Întrebat dacă întrevede vreo tentativă a adversarilor politici de a sabota participarea partidului la alegeri, pe modelul deja instituit în Republica Moldova, Ringo Dămureanu a apreciat că deja se văd semnele unui „consens” în această privință în activitatea celorlalte partde parlamentare, activiate pe care o vede coordonată cu interesele birocrației de la Bruxelles.

„La toate alegerile organizate până acum au câștigat partidele naționaliste. Până la urmă e și firesc, ca fiecare țară să-și apere valorile și fiecare stat să negoieze în Europa, căci este o Europă a națiunilor, nu o Europă a oamenilor fără țară și fără Dumnezeu. Și, în ipoteza acceasta, din punctul lor de vedere, trebuie făcut tot ce se poate ca acest lucru să nu se repete. Pentru că există posibilitatea ca grupurile ECR și ID să câștige majoritatea și această birocrație să pice și să nu mai poată jefui Europa cum au făcut până acum. Deci există această posibilitate și ne așteptăm la orice. Există această tendință, de aceea se caută asemenea alibiuri, cum a fost și cu interdicția instituită ieri. Există consens între toate partidele așa zis democratice, pregătite să încalce Constituția. Deci ne așteptăm la orice, însă, până la urmă, nu o să poată să scoată și toți românii în afara României”, a declarat Ringo Dămureanu.

Facebook Comments