Craiova Intencity ajunge anul acesta la cea de-a treia ediţie. Cea de austeritate bugetară
Relaxity Craiova – acelaşi festival, varianta mai… cumpătată

Municipalitatea craioveană nu a renunţat la ideea festivalului muzical de pe stadion, însă desfăşurarea de forţe se anunţă mult sub cea de anul trecut. Cel puţin din punct de vedere financiar, edilii reducându-şi drastic contribuţia la costurile presupuse de Intencity. Festivalul va fi organizat tot de Opera Română Craiova, dar cu o subvenţie pe sfertul celei din 2023.

0

De altfel, trecerea festivităţilor municipale pe modul economic a fost deja prefaţată de primarul Lia Olguţa Vasilescu, în momentul în care a anunţat publicarea proiectului de buget local, cu o scădere la capitolul venituri care va afecta anumite domenii. „Facem precizarea că bugetul pe anul 2024 înregistrează o uşoară scădere întrucât sumele repartizate municipiului Craiova din impozitul pe venit s-au diminuat faţă de anul 2023 cu 58.5 milioane lei, adică 11 milioane euro, ca urmare a repartizării banilor de către Guvernul României. (…) Din păcate, faptul că alocările venite de la Ministerul Finanţelor sunt mai mici, ne-a pus în situaţia să diminuăm fondurile pentru cultură şi zone verzi”, a precizat primarul pe reţelele de socializare.

Intencity porneşte la sfert anul ăsta

Cum din capitolul bugetar respectiv se alimentează şi festivalul muzical, am solicitat detalii reprezentanţilor Primăriei Craiova. Aceştia dau asigurări că evenimentul va avea loc şi anul acesta în perioada iunie-iulie, în aceeaşi locaţie, chiar dacă efortul financiar al primăriei va fi drastic redus. „Festivalul Intencity se va organiza şi în acest an de către Opera Română Craiova, pe stadionul de fotbal Ion Oblemenco. Spre deosebire de anul precedent, subvenţia din partea Primăriei Craiova pentru bugetul festivalului va fi de patru ori mai mică, restul bugetului urmând a fi acoperit din vânzarea de bilete şi sponsorizări. 1 milion de euro este anul acesta subventia de la primărie. Perioada de desfăşurare a festivalului şi primele nume de artişti vor fi anunţate în curând, de către Opera Română Craiova”, au transmis reprezentanţii Primăriei Craiova.

Trebuie spus că, anul acesta, Opera Română Craiova va primi, potrivit proiectului de buget, suma de 20 de milioane de lei din bugetul local al municipiului, ceea ce înseamnă că va folosi un sfert din propriul buget pentru organizarea festivalului muzical de pe stadion. Alocarea bugetară este în scădere drastică faţă de 2023, când instituţia de cultură a avut alocate peste 32 de milioane de lei.

Facebook Comments