Ringo Dămureanu (AUR): „Intoxicaţii după intoxicaţii, reprezentanţii PSD mint cum respiră!“

Deputatul Ringo Dămureanu a început în forţă anul electoral, atacând în chiar prima conferinţă de presă din 2024 mai mulţi lideri ai PSD din Oltenia, îndeosebi din Valea Jiului. Prima „ţintă“ a parlamentarului AUR a fost primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, pe care a acuzat-o că le vinde românilor „amnezii de iarnă“.

0

„Într-o emisiune difuzată pe 1 Ianuarie la Realitatea TV, autointitulata «vrăjitoarea cea bună» a Craiovei, primăriţa PSD Olguţa Vasilescu, s-a plâns că, în timp ce ea creştea ca, în poveşti, salariile bugetarilor în 2017, sindicatele erau în stradă. Doresc să dezmint public asemenea informaţii. PSD nu a crescut salariile în 2017, aşa cum puteţi vedea chiar în legea dată de doamna Olguţa Vasilescu. Mai exact, la alineatul 2 lit. a) al articolului 38 din Legea-cadru a salarizării nr. 153/2017, iniţiată chiar de Olguţa Vasilescu, se arată că în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2017 salariile se menţin la nivelul anterior. Adică la nivelul la care erau pe vremea lui Traian Băsescu. Minciuna PSD, că vor creşte salariile în 2018 cu 25%, a fost una cât roata carului deoarece în 2018 acea creştere a fost înghiţită de introducerea în salariul lucrătorilor a tuturor contribuţiilor sociale pe care, până atunci, le plătea angajatorul. Iar umila creştere de 4,1% a salariului net a fost înghiţită de inflaţie“, a declarat Dămureanu.

„AUR a votat împotriva eliminării producţiei de energie electrică pe bază de lignit şi huilă“

Reprezentantul AUR şi-a îndreptat apoi atenţia către Valea Jiului, către senatorul PSD Cornel-Cristian Răsmeriţă, pe care l-a acuzat că minte alegătorii în cazul închiderii termocentralei de la Paroşeni. „În cadrul unei emisiuni tv, senatorul PSD Cornel-Cristian Răsmeriţă, fiul fostului primar din Lupeni, a făcut referiri neadevărate cu privire la politica AUR, deranjat probabil de faptul că AUR s-a poziţionat constant împotriva închiderii minelor pe cărbune şi a termocentralelor. Acesta a afirmat că a făcut «demersuri ca Paroşeniul (CET – termocentrala pe huilă din Valea Jiului) să nu se închidă». El a mai spus că a făcut amendamente la o lege, a decarbonării, dar aceasta a picat la un vot, iar cel care a avut votul decisiv a fost parlamentar AUR, şi a susţinut că AUR a votat pentru ca Paroşeniul să fie închis în 2030. Aceste informaţii sunt nereale, minciuni marca PSD. Iniţial, Guvernul PNL-PSD a emis Ordonanţa de urgenţă nr. 108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic, prin care a stabilit măsuri foarte dure, de închidere a sectorului minier din România. Ordonanţa a stabilit cadrul legal pentru eliminarea etapizată din mixul energetic al României a producţiei de energie electrică pe bază de lignit şi huilă şi chiar termenele pentru închiderea şi conservarea grupurilor energetice cu funcţionare pe lignit şi huilă. Un atac evident la independenţa energetică a ţării. În cazul concret al CET Paroşeni, aceasta a fost prevăzută pentru închidere totală la 31 decembrie 2030, dată până la care grupul energetic Paroşeni 4 urmează să asigure neutralizarea huilei care rezultă în urma lucrărilor de punere în siguranţă a zăcămintelor de huilă“, a afirmat Ringo Dămureanu.

El a adăugat că AUR a votat împotriva eliminării producţiei de energie electrică pe bază de lignit şi huilă şi împotriva închiderii şi conservării grupurilor energetice cu funcţionare pe lignit şi huilă. „Deci nu AUR a votat pentru ca Paroşeniul să fie închis în 2030, ci chiar Guvernul PSD-PNL. Ei au votat pentru eliminarea etapizată din mixul energetic a producţiei de energie electrică pe bază de lignit şi huilă, pentru închiderea şi conservarea grupurilor energetice cu funcţionare pe lignit şi huilă, cei de la PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale.
AUR a votat împotriva eliminării producţiei de energie electrică pe bază de lignit şi huilă şi împotriva închiderii şi conservării grupurilor energetice cu funcţionare pe lignit şi huilă. Iată adevărul din minciunile PSD lansate pe toate canalele!“, a mai spus deputatul.

Facebook Comments