Ringo Dămureanu (AUR): „Pensiile speciale ale parlamentarilor, eliminate fictiv de PSD, primesc sume colosale în bugetul pe anul 2024“

Ringo Dămureanu susține că PSD, ajutat de PNL, a jucat un teatru ieftin în Parlament, acolo unde doar s-a prefăcut că elimină pensiile speciale ale parlamentarilor. Deputatul AUR spune că social-democrații au știut de la început că modificările aduse vor pica la Curtea Constituțională, iar acest „truc“ va costa bugetul României sume uriașe în 2024.

0
Ringo Damureanu

„Una din marile păcăleli ale lui Marcel Ciolacu şi ale colegilor săi din PSD şi PNL este eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Curtea Constituţională a devoalat de mai multe ori acest truc, iar acum bugetul va alimenta sume uriaşe pentru foştii parlamentari. Marcel Ciolacu a iniţiat, în 2021, împreună cu deputaţii Marius Budăi şi Alfred Simonis şi senatorii Lucian Romaşcanu şi Paul Stănescu, toţi PSD, un proiect menit, chipurile, să elimine pensiile speciale ale parlamentarilor. Proiectul a fost aprobat în Parlament ca Legea nr. 7/2021 pentru modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor (…), lege care a fost apoi declarată neconstituțională. Pentru a păcăli din nou românii, Alfred Simonis a readus, în 2023, acelaşi proiect în Parlament, căruia i-a adus modificări nesemnificative, de formă. Parlamentul a aprobat din nou, la data de 26 iunie 2023, sub numele Legea nr. 192/2023 (…) cu conţinut cvasiidentic cu cel aprobat prin legea anterioară, declarată neconstituţională.
Prin Decizia nr. 678 din 28 noiembrie 2023, publicată săptămâna trecută, Curtea Constituţională a constatat şi neconstituţionalitatea dispoziţiilor Legii nr. 192/2023. Dispoziţiile constatate ca neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale, adică începând cu data 26 ianuarie 2024. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu a prevăzut în bugetul pentru anul 2024 nu mai puţin de 15,7 miliarde lei, adică peste 3 miliarde euro, pentru pensiile speciale despre care spunea până mai deunăzi că le-a eliminat“, a precizat Dămureanu.  

Parlamentarul mai spune că poate acum vor înțelege și bugetarii cu venituri mici de ce pentru ei nu se găsesc niciodată bani. „Vor înţelege acum pensionarii de ce sunt mereu amânaţi cu măririle promise, profesorii şi lucrătorii din Sănătate şi asistenţă socială de ce pentru salariile lor nu se mai găsesc bani, vor pricepe şi ceferiştii de ce li s-au tăiat toate drepturile, vor înţelege militarii, pompierii şi jandarmii de ce sunt mereu lăsaţi la urmă de actualul guvern PSD-PNL“, a adăugat deputatul AUR.

Facebook Comments