Vâlcea: S-a încheiat ancheta în cazul învăţătoarei care i-a interzis unui copil să meargă la toaletă, iar acesta s-a scăpat pe el

Raportul comisei de cercetare disciplinară în cazul Cameliei Nica (foto), învăţătoarea din Drăgăşani care i-a interzis unui elev de 6 ani să meargă la toaletă în timpul orei, iar acesta s-a scăpat pe el, a fost finalizat. Mihaela Andreianu, inspector şcolar general al IŞJ Vâlcea, a declarat pentru Indiscret în Oltenia că joi, 7 decembrie, raportul va fi citit în Consiliul de administraţie, care va decide în privinţa sancţiunii. În mod cert, vom face diligenţe ca acest raport să fie dat publicităţii, respectând intimitatea minorului.

0

Cu peste 15 ani vechime la catedră, o învăţătoare care are în grijă o clasă pregătitoare în sistem „Step by Step” de la Şcoala „Tudor Vladimirescu” din municipiul Drăgăşani, a fost suspendată de la cursuri, din cauză că i-a interzis unui copil de 6 ani să meargă la toaletă. Copilul a făcut treaba mare pe el şi a fost ţinut în clasă până la sfârşitul orelor, în acest timp fiind şi subiect de batjocură din partea colegilor. În plus, cadrul didactic nu i-a anunţat pe părinţi în legătură cu incidentul petrecut.

Surse: Cum se apără învăţătoarea

„Marţi au fost finalizate toate audierile. A venit şi Biroul de siguranţă şcolară, precum şi managerul de caz din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea. Raportul comisiei de cercetare disciplinară va fi citit joi (7 decembrie n.r.) în Consiliul de administraţie, care va decide ce măsuri vor fi aplicate cadrului didactic în cauză”, potrivit Mihaelei Andreianu, inspector şcolar general al IŞJ Vâlcea.

Potrivit unor surse, învăţătoarea ar fi motivat că elevul se cerea des la toaletă şi nu i-a dat voie, crezând că totul e un moft. Rămâne de văzut cum a explicat că l-a ţinut în clasă, deşi făcuse treaba mare pe el, şi din ce motiv nu i-a anunţat pe părinţi. Dar ar mai fi ceva: presupunând că părinţii nu se aflau în localitate în acel moment şi nu puteau da fuga cu haine de schimb, nu era de datoria şcolii să rezolve situaţia?

„A fost tratat cu nepăsare şi indiferenţă de către doamna învăţătoare pe tot parcursul orei”

Iniţial, povestea a fost relatată pe o reţea de socializare: „Cum este posibil ca în zilele noastre, o doamnă învăţătoare, un exemplu moral şi de bune practici pentru elevii săi, o persoană căreia se presupune că îi place această meserie, căci altfel nu o alegea, să dea dovada de indiferenţă şi cruzime? Vorbind astăzi (vineri, 24 noiembrie 2023 – n.n.) cu o mămică, mi-a ajuns la urechi că doamna învăţătoare în cauză, Camelia Nica, pe numele dumneaei, nu a dat voie unui elev să meargă la toaletă în timpul orelor. Băieţelul nu s-a mai putut ţine şi a făcut treaba mare pe el. Şi ce credeţi? A fost tratat cu nepăsare şi indiferenţă de către doamna învăţătoare pe tot parcursul orei, timp în care a fost batjocorit şi făcut de râs de către colegii săi. Trăim în vremuri în care majoritatea dintre noi stăm cu telefoanele lipite de mâini, dar un telefon către părinţii copilului nu s-a putut da? Motivaţia, simplă! Nu s-a vrut! Ruşine, doamnă învăţătoare! Faceţi de râs meseria pe care v-aţi ales-o şi pe colegii dumneavoastră care dau tot ce e mai bun pentru viitorul copiilor noştri!”, arată N. Grigorie în postarea sa.
Dacă se dovedeşte vinovăţia învăţătoarei, ea riscă o sancţiune de reducere din salariu cu până la 15% timp de 6 luni sau chiar desfacerea contractului de muncă.

Facebook Comments