Senatul i-a ridicat imunitatea fostului premier Florin Cîțu în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID

Senatul a votat miercuri pentru ridicarea imunității parlamentare a senatorului PNL Florin Cîțu. Rezultatul votului: 90 pentru, 2 împotrivă, 3 nu au votat. DNA îl acuză de abuz în serviciu în dosarul privind achiziția de vaccinuri anti-COVID în pandemie.

0

În plenul Senatului, Florin Cîțu a cerut colegilor să voteze solicitarea DNA. „Ca premier, acţiunile mele au fost îndreptate către ieşirea cât mai rapidă din pandemie. Lăsăm Justiţia să-şi facă treaba”, a spus senatorul Cîţu. În schimb, el a refuzat să se conformeze șefului său de partid, care îi ceruse să își dea demisia din grupul parlamentar și să activeze ca senator independent.
În urmă cu 6 zile, DNA a cerut ridicarea imunității lui Florin Cîțu și a foștilor miniștri Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă în Dosarul achiziției de vaccinuri anti-Covid. Florin Cîțu și cei doi foști miniștri sunt acuzați că au contractat un număr mult mai mare de doze de vaccin anti-Covid, în condițiile în care numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane, acuză DNA.
Președintele Iohannis a aprobat marți cererea DNA de ridicare a imunității foștilor miniștrii ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Facebook Comments