PNL a votat majorarea pensiilor!

O viaţă de muncă trebuie respectată, iar românii trebuie să aibă un trai decent şi la pensie. Acesta a fost principiul care a ghidat Partidul Naţional Liberal, care a votat proiectul noii legi a pensiilor.

0

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă: „PNL şi-a ţinut promisiunea de a susţine şi prin vot în Parlament creşterea pensiilor românilor. Salut votul pozitiv dat în plenul Camerei Deputaţilor – cu contribuţia parlamentarilor PNL. Traseul acestui act normativ s-a derulat în procedură de urgenţă, pentru ca pensiile mărite să ajungă la oameni cât mai repede posibil.
Ca liberali, vrem ca seniorii României să aibă nivelul de trai pe care îl merită, după o viaţă de muncă. Întotdeauna am susţinut că orice majorare trebuie să se realizeze în perfectă aliniere cu bugetul consolidat al statului, aceasta fiind cheia sustenabilităţii oricărei creşteri a pensiilor. Legea care a fost votată are la bază patru principii pe care le-am agreat în coaliţie: contributivitate, stabilitate, solidaritate şi egalitate.
De câte ori am fost la guvernare, am majorat pensiile în cuantumul maxim posibil, fără a afecta echilibrul bugetar şi economia ţării. Doar în ultimii patru ani, PNL a majorat punctul de pensie cu 40%. În 2019, am găsit acest indicator la o valoare de 1265 lei, pe care, prin majorări succesive, am urcat-o până la 1785 lei, urmând ca, de la 1 ianuarie, să crească din nou. În paralel, economia românească a performat, anul trecut înregistrând niveluri record la investiţiile străine directe şi absorbţia de fonduri europene.
Credem că seniorii României au dreptul la creşteri de venituri sustenabile şi realiste. E o măsură a demnităţii lor şi a respectului pe care statul trebuie să-l aibă pentru toţi cei pe ai căror umeri s-a construit România de azi“.

Facebook Comments