Drumul Expres Craiova-Târgu Jiu, licitat în două luni

0

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, prezent ieri pe șantierul Drumului Expres Craiova Pitești a anunțat că se apropie finalizarea procedurilor pentru licitarea lucrărilor de execuție pentru un alt drum important în regiunea Olteniei.

Este vorba despre drumul care ar urma să unească în regim de mare viteză municipiile reședință de județ din Dolj și Gorj.

Drumul Craiova – Târgu Jiu ar urma să fie scos la licitație până la sfârșitul anului sau, cel mai târziu, în prima lună a lui 2024, a precizat Grindeanu.

„Pot să vă anunț acum că, în maximum două luni, vom putea scoate la licitație execuția pentru drumul Craiova – Târgu JIu. Este o șansă să-l licităm până la sfârșitul anului, dar nu vreau să promit. Cert este că va fi scos la licitație cel mai târziu în luna ianuarie a anului viitor. este vorba de primul tronson, Craiova – Filiași, cu regim de autorstradă, segment care este comun cu Craiova – Lugoj, iar apoi tronsonul de drum expres care se desprinde Filiași – Târgu Jiu. De asemenea, după cum bine știți, la această oră se află în diverse stadii studiile de fezabilitate pentru cele patru tronsoane Filiași – Lugoj, pentru că, din punctul meu de vedere, pentru Oltenia este la fel de importantă ca legătura cu Bucureștiul și legătura cu Banatul. În plus, în perioada imediat următoare, CFR va relua, dacă nu cumva a rleuat deja, licitațiile pentru cele șase tronsoane de cale ferată de pe ruta Craiova – Caransebeș. Sunt proiecte asumate, care au finanțare și de care ne vom ține”, a spus Sorin Grindeanu.

Facebook Comments