(UPDATE) Scandal pe șantierul de la sediul Bibliotecii Franceze din Craiova

0

Pentru că, în urma publicării articolului inițial, au existat confuzii în ceea ce privește firma implicată în conflictul cu foști și actuali angajați, facem precizarea că este vorba despre societatea Fir Aur Construct SRL, nu despre titularul contractului pentru execuția lucrărilor de consolidare și restaurare a Bibliotecii Franceze „Omnia” Craiova, respectiv Rasub Construct SRL.
Rasub Construct SRL manifestă o politică de corectitudine și respect față de proprii angajați, achitându-și în termen toate obligațiile salariale. Conflictul prezentat în articolul sus-menționat nu implică sub niciun aspect firma Rasub Construct SRL și angajații acesteia, ci are ca părți EXCLUSIV personal angajat al firmei Fir Aur Construct SRL și administratorul acesteia.
Menționăm că Rasub Construct SRL are încheiat cu firma Fir Aur Construct SRL un contract de prestări de servicii de închiriere și manipulare utilaje, evacuare deșeuri și moloz rezultate în urma lucrărilor de construcții, toaletare arbori etc.
Facem suplimentar precizarea că Rasub Construct SRL are achitate la zi toate obligațiile către prestatorul de servicii, conform acordului contractual încheiat.
Dat fiind faptul că firma Fir Aur Construct SRL nu are nicio calitate în cadrul contractului de execuție a lucrărilor de consolidare și restaurare a Bibliotecii Franceze „Omnia“ Craiova, filială a Bibliotecii Naționale a României, vă rugăm să delimitați clar firma și activitatea Rasub Construct SRL de conflictul apărut în cadrul firmei Fir Aur Construct.
Subliniem de asemenea faptul că imaginea și bunul renume al firmei Rasub Construct SRL nu trebuie să fie asociate cu astfel de evenimente, motiv pentru care, în spiritul unei informări corecte a cititorilor, vă rugăm să faceți precizările de rigoare în cadrul articolului publicat
“, au precizat reprezentanții societății într-o informare trimisă redacției.


ȘTIREA INIȚIALĂ
Mai multe echipaje de Poliție au intervenit pentru a aplana un conflict izbucnit între doi foști angajați ai unei firme prezente pe șantierul unde se efectuează lucrări de consolidare și restaurare a clădirii Bibliotecii Franceze „Omnia“ din Craiova. Cei doi, care nu și-ar fi primit banii promiși, au intrat într-o altercație cu reprezentantul societății, acesta din urmă apelând numărul de urgență 112, reclamând faptul că a fost agresat. „În dimineața zilei de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 08:15, polițiștii Secţiei 1 Poliție Craiova au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat de 46 de ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la sediul unui șantier situat pe strada Mihail Kogălniceanu, ar fi fost agresat fizic de către doi foști angajați. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că în urma unui conflict spontan, bărbatul de 46 de ani ar fi fost agresat fizic de doi bărbați de 54 și 35 de ani, din comuna Argetoaia și comuna Scăești, foști angajați. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând ca în funcţie de rezultatul cercetărilor să fie propuse măsuri în consecinţă“, au transmis reprezentnații IPJ Dolj.

Conflictul s-a extins

După câteva ore, un alt conflict a izbucnit pe același șantier, de data aceasta între reprezentantul societății și mai mulți actuali angajații, motivul fiind, de asemenea, banii. Mai exact, muncitorii au s-au plâns că, deși li s-a promis că vor urma să primească salariile în două tranșe egale, în data de 6 și 20 ale lunii, angajatorul le-ar fi dat mai puțin de jumătate din sumă. Mai mult, ei au spus că sunt obligați să lucreze în condiții periculoase, fără echipamente de protecție. Și de această dată a fost nevoie de intervenția echipajelor de Poliție pentru aplanarea conflictului.

Contractul pentru execuția lucrărilor de consolidare și restaurare a Bibliotecii Franceze „Omnia” Craiova, filială a Bibliotecii Naționale a României, a fost atribuit, în toamna anului 2020, companiei S.C. Rasub Construct S.R.L., având o valoare cumulată a tuturor celor trei componente (proiectare, execuție și asistență tehnică) de 3.501.054 Euro, fără TVA, și o durată de 27 de luni. Imobilul, situat pe strada Mihail Kogălniceanu, este monument istoric.

Facebook Comments