Potrivit documentaţiei înaintate aleşilor judeţeni, proiectul propus spre finanţare în cadrul Programului de Sănătate, Prioritatea 4: Investiţii în infrastructuri spitaliceşti noi, vizează realizarea unei clădiri noi ce va avea funcţiunea de Centru de Pediatrie şi Oncologie Pediatrică în municipiul Craiova, având în vedere că judeţul Dolj nu deţine un centru pediatric modern pentru depistare, diagnosticare şi tratare a pacienţilor în oncologia pediatrică. Investiţia va fi realizată pe strada Tabaci, pe un teren aflat la această oră în administrarea spitalului judeţean. Raportul întocmit de funcţionarii CJ Dolj arată că valoarea totală a proiectului se va ridica la 177,9 milioane de lei, din care 100 de milioane sunt rezervate pentru construcţii / montaj. Clădirea propusă lângă SCJU va avea un regim de înălţime d+p+5, o suprafaţă construită de 900,00 mp, suprafaţa desfăşurată de 6400,00 mp, o suprafaţă construită total propusă, incluzând căile de acces, aleile, trotuarele şi 2 parcări, de 16.198,00 mp, durata de execuţie a lucrărilor fiind estimată la 24 luni.
Spital cu spaţii de joacă
Potrivit studiului de fezabilitate, Centrul de pediatrie propus va cuprinde următoarele: sector spital, sector ambulator, sector de servicii tehnico-medicale de diagnostic şi tratament, sector de intervenţii şi sector de investigaţii – explorări funcţionale. „Sectorul ambulator propriu al spitalului va gestiona aceste servicii, asigurând asistenţa premergătoare internării şi/sau pe cea posterioară internării, drept urmare se propune construcţia unei clădiri cu regimul de înălţime D+P+5. Demisolul este prevăzut cu spaţii de aşteptare, spaţii pentru radiologie şi imaginistică medicală, vestiare pentru personal, spaţii tehnice, depozitări şi curte de serviciu. La parter sunt propuse cabinete de consultaţii, săli de tratament, cabinete pentru recuperare, consultaţii, grupuri sanitare şi spaţii de depozitare. La etajul 2 sunt prevăzute saloane pentru pediatrie cu baie proprie şi un salon de copii între 0 şi 3 ani, cabinete personal, sală de tratamente pentru ambulatoriu şi grupuri sanitare. Pe holul principal sunt prevăzute diverse piese de mobilier de joacă pentru copii. La etajul 3 sunt prevăzute săli de cursuri, spaţii de joacă, sala de mese cu oficii separate pentru pediatrie şi oncologie, sala raport, cabinete tratamente oncologie şi pediatrie, spaţii pentru personal, biberonerie şi spaţii tehnice. La etajul 4 sunt prevăzute saloane pentru oncopediatrie cu baie proprie şi un salon de copii între 0 şi 3 ani, cabinete personal, sala de tratamente, grupuri sanitare pentru personal şi spaţii tehnice. Pe holul principal sunt prevăzute diverse piese de mobilier de joacă pentru copii. La etajul 5 sunt prevăzute 2 blocuri operatorii cu spaţii anexe, vestiare personal, prevăzute cu grupuri sanitare şi duşuri, 2 saloane ATI cu un total de 6 paturi, având un spaţiu pentru supraveghere asistente, spaţii pentru sterilizare, cabinete personal, grupuri sanitare şi spaţii tehnice”, se arată în documentaţia propusă CJ Dolj.
Noul spital, placat cu panouri fotovoltaice
Studiul de fezabilitate arată şi că noul imobil va fi în ton cu ultimele tendinţe în materie de ecologie, beneficiind atât de termosisteme dedicate economisirii energiei, cât şi de instalaţii pentru producţia acesteia din surse regenerabile. „Toată tâmplăria exterioară va fi din aluminiu cu geam termoizolant în 3 foi de sticlă şi perete cortină. Proiectul propune investiţii în surse regenerabile pentru a obţine energie verde necesară pentru consum propriu. Pe faţada secundară şi faţada laterală dreapta se propun 262 de panouri fotovoltaice cu sistem inteligent automat de rotire în linie cu soarele, pentru utilizarea cât mai eficientă a energiei solare. Cladirea este prevăzută la exterior cu rampe exterioare pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, iar la interior cu benzi de ghidare şi panouri de informare pentru persoanele cu dizabilităţi vizuale şi auditive şi ascensoare pentru pacienţii cu dizabilităţi”, se arată în raportul înaintat consilierilor judeţeni.