AUR Dolj a bifat o premieră istorică, organizând un protest împotriva OMV chiar la sediul companiei din Viena

0

Reprezentanții AUR Dolj au jucat în deplasare săptămâna trecută, mergând să protesteze la sediul central al companiei OMW din Viena, după cm a povestit coordonatorul județean al AUR, Ionel Gheorghe. „Pentru prima oară în Istorie, românii au protestat în fața sediului central al OMV din Viena. Ce ne-a determinat să protestăm la ei acasă? Austria nu are gram de resurse de petrol sau de gaz natural. Știm bine asta. Compania austriacă OMV a construit însă o caracatiță infracțională până la cel mai înalt nivel în Statul român, de care a profitat apoi pentru a ne lua Petrom-ul, resursele naturale de petrol și gaze naturale pe 39 de ani și pentru a pune la pământ rafinăriile și combinatele petrochimice ale Țării noastre: Doljchim, Arpechim, iar la bugetul de stat plătește sume absolut derizorii, fiind mereu favorizată de Guvernele PSD și PNL.

În schimb, Viena se încălzește ieftin cu gazul românilor, în timp ce românii tremură sau plătesc la suprapreț, rafinăria OMV din Capitala Austriei este cea mai mare din Europa și ne revinde carburanții, iar aceasta, împreună complexul petrochimic Borealis-OMV de la intrarea în Viena prosperă, din resursele românilor. Noi avem petrolul, ei au rafinăriile. Noi avem gazul, ei îl iau gratis. Noi am avut BCR, cea mai mare bancă din Europa de Est, ei ne-au luat-o degeaba. De ce? Noi am avut corupții, ei i-au cumpărat cu ridicata. Ajunge umilința. Am participat personal la acest protest duminică, 15 octombrie 2023, o zi istorică, alături de deputatul AUR de Dolj, Ringo Dămureanu, secretar al Camerei Deputaților, de Coordonatorul AUR Austria, Cristian Lungu și de câteva zeci de patrioți români care trăiesc și muncesc în Austria și Germania, dar le pasă de Țara Mamă, care au îndurat frigul și vântul”, a declarat Ionel Gheorghe, la conferința săptămânală de presă a AUR Dolj.

Reprezentanții AUR au și postat pe pagina de socializare a organizației imagini cu delegația AUR la Viena. Detașamentul AUR condus de Ringo Dămureanu a scandat la porțile companiei: „Vrem Petrom-ul înapoi”, „OMV, corupție”,  „PSD și PNL slugi la OMV”, prezentând și un clip cu „monstruozitatea de zeci/sute de hectare” de combinat chimic al OMW, alimentat cu petrol de garnituri de tren.

Facebook Comments