Scandal la Primăria Băile Govora. Consiliera primarului vrea să intre cu forța într-un birou și împinge în viceprimar cu o masă (video)

Ideea de administrație publică eficientă, în slujba cetățeanului, îmbracă forme de teatru burlesc la Primăria Băile Govora din județul Vâlcea. Zilele trecute, consiliera personală a primarului Mihai Mateescu, ex-polițistă, a fost filmată stând rezemată cu fundul de masă și dansând pe muzică de manele în biroul Impozite și Taxe Locale (ITL). După ce viceprimarul Radu Bărăscu i-a obstrucționat accesul în acest birou, în baza atribuțiilor de serviciu pe care susține că le are, Lavinia Florentina Barbu a încercat să pătrundă acolo cu forța, folosind o măsuță pe post de armă de înaintare, cu care l-a împins pe viceprimar. La fața locului au ajuns doi agenți de la Poliția Govora care nu au putut să o liniștească pe Barbu, precum și un echipaj de la 122, chemat de aceasta, pe motiv că este agresată, are tensiune și e foarte agitată.

0

Lavinia Florentina Barbu a părut în peisajul de la Primăria Băile Govora în contextul scandalului în care o funcționară a acestei primării a devoalat amenințările, șantajul și tentativele de mituire la care susține că a fost supusă atât de către primar cât și de fiul acestuia, Bogdan Mateescu, președintele Tribunalului Vâlcea. Funcționara era bănuită că ar fi dat detalii despre modul în care edilul și-a dobândit dreptul de proprietate asupra unui teren din parcul central.

Ce spune viceprimarul

Viceprimarul Radu Bărăscu susține că Lavinia Barbu a fost angajată pentru a o teroriza pe funcționara în cauză, care lucrează la ITL, acolo unde consiliera primarului ține cu tot dinadinsul să lucreze și ea. Viceprimarul consideră că în acest birou nu poate să aibă acces oricine, deoarece se operează cu secret fiscal și date personale. „Compartimentul ITL este în subordinea mea, eu mă ocup cu organizarea și funcționarea acestui birou prin organigramă a Consiliului Local. Am depus hârtie ca dânsa să nu aibă ce să caute aici, se lucrează cu secret fiscal, cu date personale. Asemenea persoană nu trebuie să fie în primărie, dacă mă întrebați pe mine. Nici aici și în nicio instituție”, potrivit lui Bărăscu.

„Vă rog să chemați și o ambulanță și să aduceți și un calmant!”

„Viceprimarul Radu Bărăscu m-a lovit, nu-mi permite să intru în birou, îmi obstrucționează intrarea. Sunt lovită și la mâini, m-a lovit și la picioare, vă rog să chemați și o ambulanță și să aduceți și un calmant. Am tensiune și să știți că sunt foarte agitată”, a anunțat consiliera Lavinia Barbu la 112, în timp ce îl împingea cu o măsuță pe Bărăscu. Acesta era foarte calm, ba chiar o avertiza să aibă grijă și să nu se lovească, potrivit video. Confruntarea s-a soldat cu plângeri ale ambelor părți la poliție.

Ziarul Incisiv de Prahova a relatat un episod savuros din cariera de polițist a Laviniei Barbu, despre care susține că și-a bătut colegii:

Cei de la ISOP au vazut moartea cu ochii/Au fost atacati prin surprindere, vicios, de jurista unitatii, comisareasa sefa Barbu Lavinia ( venita de la IPJ Ilfov)

Facebook Comments