Ionuț Stroe: „PNL își dorește ca echilibrarea bugetară să se realizeze responsabil”

Deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că echilibrarea bugetară nu trebuie să cadă doar pe umerii populației și ai companiilor, ci este important să se realizeze și prin reducerea cheltuielilor de funcționare ale statului. El mai spune că este esențial ca proiectele mari de modernizare a României să nu fie afectate, iar reformele și angajamentele să fie duse la bun sfârșit.

0

„PNL își dorește ca echilibrarea bugetară să se realizeze responsabil, prin reducerea cheltuielilor de funcționare a statului, combaterea evaziunii fiscale și noile măsuri de ajustare a sistemului fiscal. Este important pentru noi ca impactul asupra populației și a companiilor, motorul economiei, să fie unul cât mai mic. Conducerea PNL a stabilit, în ședința BPN, principiile de la care nu ne abatem în negocierile privind măsurile fiscale. Ne dorim ca mediul de afaceri să se dezvolte și susținem păstrarea cotei unice, a impozitului actual de 8% pe dividende și a pragului de 500.000 de euro pentru microîntreprinderi. De asemenea, ne dorim un pachet de facilități fiscale pentru investițiile de peste 50 de milioane de euro, care aduc invariabil beneficii atât oamenilor, cât și economiei. PNL va susține profesiile liberale și plafonarea CASS pentru PFA-uri. Este esențial ca proiectele mari de modernizare a României să nu fie afectate și ca reformele și angajamentele luate să fie duse la bun sfârșit“, a afirmat Stroe.

Guvernul condus de Marcel Ciolacu se pregătește să își asume răspunderea în fața Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală și cele pentru combaterea evaziunii. Guvernul este nevoit să ia măsuri pentru a reduce cheltuielile bugetare și pentru a strânge mai mulți bani la buget, pentru ca România să nu rămână fără fonduri europene din cauza deficitului bugetar prea ridicat. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a precizat că motivul asumării răspunderii este unul cât de poate de pragmatic: „Suntem într-o situaţie de reală urgenţă pentru aplicarea măsurilor, ca să aibă efectul dorit în aceste ultime patru luni ale anului”.

Facebook Comments