Vâlcea: Școala din Vaideeni a fost amendată pentru segregare

Școala Gimnazială din Vaideeni, județul Vâlcea, a fost amendată pentru segregare după ce a împărțit elevii în clase în funcție de etnie și domiciliul acestora, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Astfel, 15 copii de etnie romă dintr-un cătun din comună, Atârnați, au format o clasă de a V-a (V B), în timp ce o clasă de a V-a A ar fi fost compusă exclusiv din copii români.

0

Amenda, în valoare de 2.000 de lei, vine pentru „fapta Școlii Gimnaziale Luca Solomon din comuna Vaideeni, județul Vâlcea, de a constitui clase separate de elevi pe criteriile etnie și domiciliu”, care reprezintă discriminare indirectă conform art. 2 alin.3, art. 2 alin 4 coroborat cu art. 11 alin 1 din Ordonanță”, potrivit sursei citate.

Colegiul director al CNCD a decis să recomande școlii „respectarea Ordinului nr. 6134/2016 Cadru privind interzicerea segregării școlare în unitățile de învățământ preuniversitar” și să acorde un „termen de monitorizare de 6 luni pentru remedierea situației de discriminare”, mai scrie în comunicat.

  • Situația din Vaideeni abia acum a fost sesizată la CNCD, însă ar exista de mai mulți ani, potrivit informațiilor Edupedu.ro.

Facebook Comments