Gabriela Firea și-a dat demisia

Bilanț „Fulminant” după o lună de guvernanare Ciolacu: partidul condus de premier a pierdut doi din cei nouă miniștri care au depus jurământul pe 15 iunie

0

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, și-a anunțat astăzi demisia, în urma unei întrevederi cu premierul Marcel Ciolacu. Este al doilea ministru PSD care renunță la funcție în urma scandalului azilelor de bătrâni din Voluntari, după ce Ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a prezentat recent demisia.

Mutarea de azi completează un bilanț „fulminant” al primei luni de guvernare a Cabinetului Ciolacu, în care partidul condus de premier pierde doi din cei nouă miniștri care au depus jurământul pe 15 iunie.

Gabriela Firea și-a motivat demisia prin nevoia de a oferi liniște premierului și guvernului după ”10 zile de război total” împotriva sa, război pe care îl consideră motivat electoral. „Am înțeles că sunt oameni politici care nu fac mai nimic, ba chiar blochează și proiecte începute, dar care sunt susținuți pentru că aparțin unui grup, unui interes. Eu nu aparțin niciunui interes! Dar, fiecare ne ducem crucea! De aceea, am decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Am avut acum câteva minute o întâlnire cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu în care i-am prezentat demisia din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Nu am de ce să mă rușinez, nu am nicio vină, nu aș fi acceptat să se întâmple ceva rău cu vreo persoană și să nu reacționez. Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români, la fel miniștrii PSD și PNL, să-și poată prezenta munca. În această atmosferă de război total față de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală. Nici adevăratul război de la graniță nu s-a mai auzit și văzut în aceste zile. Dar, miza celor care au profitat de ancheta autorităților, au confiscat mesajele publice și au pus tunurile pe mine nu este Ministerul Familiei, ci reconfigurarea scenei politice pentru anul electoral viitor”, afirmă Firea, într-o postare pe rețelele sociale.

Aceasta a mai anunțat și că se suspendă „pentru o perioadă limitată” din fruntea PSD București și din forurile de conducere naționale ale partidului.

Facebook Comments