Vâlcea: Pomohaci, acuzat de pedofilie, este invitatul special al Târgului „Cocoșul de Hurez”

Cristian Pomohaci, fostul preot cercetat pentru abuzul aspra unor băieți minori, va fi „steaua” Târgulul cermicii românești „Cocoșul de Hurez”, eveniment de anvergură națională, programat în zilele de 2-4 iunie a.c. Principalul organizator, Primăria Horezu, i-a asigurat lui Pomohaci un loc de „special guest star” pe scena pe care urmează să apară copii și tineri.

0

„Regal folcloric Părintele Pomohaci”! Așa este promovată vedeta Pomohaci pe afișul Cocoșului de Hurez, eveniment finanțat din bani publici. Caterisit de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, Cristian Pomohaci a fost acuzat în 2017 că a abuzat sexual băieți minori, după ce mai mulți tineri au depus mărturii sau plângeri împotriva acestuia.

Cristian Bota a povestit cum a fost abuzat prima dată la 12 ani!

În ciuda mărturiilor victimelor și a probelor (inclusiv link-uri spre materiale pornografice care implicau sau sugerau implicarea minorilor), dosarul a fost clasat la finalul anului 2018 pe motiv că a trecut prea mult timp între comiterea faptelor și reclamarea lor. Rămân însă relatările tinerilor care susțin că au fost violați de preot cât erau minori. De exemplu, în timpul audierii sale din octombrie 2017, de la Parchetul General, Cristian Bota a povestit cum a fost abuzat prima dată. Avea 12 ani! Abuzurile au durat trei ani.

Consiliul Județean Timiș l-a exclus pe Cristian Pomohaci din cadrul Festivalului Concurs „Gelu Stan” 2023

Acum, Pomohaci este interpret de muzică populară și religioasă și îi merge foarte bine, ajungând să fie vedeta unor evenimente finanțate din bani publici. Însă, uneori, astfel de gafe sunt corijate. Luând act de prezența lui Pomohaci „cap de afiș” la un eveniment finanțat din bani publici, Consiliul Județean Timiș a decis, recent, eliminarea „artistului” din gală. „Consiliul Județean Timiș retrage artistul Cristian Pomohaci din cadrul Festivalului Concurs «Gelu Stan» 2023. Instituția județeană nu se implică în selectarea artiștilor care participă la evenimentele instituțiilor de cultură subordonate, însă, în mod excepțional, prezența controversată a artistului Cristian Pomohaci pe afișul evenimentului și invitația de a lua parte la Festivalul Concurs «Gelu Stan» 2023 a fost analizată cu atenție și s-a hotărât înlăturarea oricărei asocieri cu reputația artistului menționat mai sus”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Timiș.
După ce a scăpat de dosarul de pedofilie, Cristian Pomohaci a fost condamnat pentru evaziune fiscală, însă Tribunalul Mureș i-a aprobat fostului preot cererea de a plăti o amendă în locul condamnării la un an de închisoare cu suspendare.

Facebook Comments