Ionuț Stroe: „Soluțiile pentru profesori vor veni asumate în comun de PNL și de PSD și UDMR“

Deputatul PNL Ionuț Stroe susține că vor fi găsite soluții pentru a depăși blocajul din educație, iar soluțiile vor veni asumate în comun de către partidele aflate în coaliția de guvernare, respectiv PNL, PSD și UDMR. Totodată, el mai spune că PNL rămâne la conducerea Executivului să rezolve încă o criză, premierul Nicolae Ciucă dovedind echilibru și seriozitate în multe momente dificile.

0

„Oricum ne-am uita la ce se întâmplă, cheia acestor zile este responsabilitatea și asumarea. Responsabilitatea guvernării și a găsirii soluțiilor la crize. Blocajul din educație trebuie să își găsească soluțiile, de la cei care aleg să își respecte angajamentele și să își asume actul guvernării, cu bune și cu rele. Este chiar indicat ca premierul Nicolae Ionel Ciucă să gestioneze această criză, fiind omul care a dovedit echilibru și maximă seriozitate în multe momente dificile.
Acest guvern este susținut de o întreagă coaliție – soluțiile pentru profesori vor veni asumate în comun, de PNL și de PSD și UDMR. E un lucru pe care și sindicatele, și profesorii trebuie să îl știe – că orice soluții vom negocia și stabili acum, ele vor fi implementate și de următorul premier.
Înțelege oricine că nu poți să schimbi un guvern când școlile sunt închise, când sunt purtate negocieri și când e nevoie de autoritatea unui premier și a unui cabinet cu puteri depline.
PNL rămâne la conducerea Executivului să rezolve încă o criză, așa cum am făcut mereu, până în ultima zi de mandat. Data schimbării echipei guvernamentale este ceva secundar în acest moment și nu are rost să punem o presiune publică în plus, până nu redeschidem școlile“, afirmă deputatul Ionuț Stroe.

Facebook Comments