Viitorul terminal al Aeroportului din Craiova a scos capul din pământ

O dată cu finalizarea proiectului, Aeroportul Internațional Craiova va avea capacitate de procesare de aproximativ 2.000.000 de călători pe an.

0

Clădirea la care se lucrează acum este de șase ori mai mare decât aeroportul actual, spune directorul Sorin Manda. Constructorii au finalizat lucrările la fundația și subsolul celor trei aripi ale viitorului terminal și continuă cu amenajarea parterului și a etajului I, la pachet cu lucrările pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de mișcare. O dată cu finalizarea proiectului, Aeroportul Internațional Craiova va avea capacitate de procesare de aproximativ 2.000.000 de călători pe an.

Mai marii CJ DOlj au vizitat azi șantierul deschis la ieșirea din Craiova, pe locul fostei unități militare. per ansamblu, au fost exeutate 14-15 procente din totalul lucrărilor prevăzute în proiectul în valoare de aproape 100 de milioane de euro și care ar trebui finalizat la începutul anului viitor.

„Proiectul “Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova“ este un proiect de o complexitate deosebită, cuprinzând 21 obiective de investiții, cu o valoare totală de 97.000.000 euro, lucrări care se execută pe o suprafață de 367.614 mp. Lucrările la aceste 21 de obiective de investiții au demarat în primul rând cu Obiectul 1,  construcția terminalului cu o suprafață desfășurată de 30.000 mp, proiectat pentru un număr de 1.933.186 pasageri, alcătuit din 3 modeule A, B, și C, unde a fost realizată săpătură subsolurilor pentru cele 3 corpuri ale terminalului, la o cota de – 5,4 , a fost turnat stratul de egalizare la  cele 3 corpuri, executată armătură orizontală și verticală, hidroizolația și a fost turnată deja placă peste subsol la 2 din cele 3 corpuri dându-se astfel posibilitatea de a se continua lucrările cu parterul. În paralel cu construcția terminalului au fost demarate și executate într-un procent destul de mare canalizarea menajeră și pluvială. În martie 2023 au fost demarate și lucrările la infrastructură de mișcare, la Obiectul 11 și 12, Platforma de degivrare aeronave APRON 3 și Platforma de îmbarcare-debarcare APRON 4 unde a fost executată săpătura, a fost stabilizat terenul cu liant, a fost așternut balastul urmând piatră spartă și apoi turnarea betonului. Totodata au fost începute lucrările atat la Obiectul 13 – Cale de rulare Alfa, cât și la Obiectul 14 – Cale de rulare Foxtrot”, precizează reprezentanții AIC.

Facebook Comments