Procesul de „modernizare“ al Poliției continuă cu achiziția de toalete de lemn pentru posturile din mediul rural

În vreme ce, la nivelul guvernului, se vorbește constant despre procesul de modernizare al Poliției Române, realitatea arată diferit. Astfel, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani a anunţat că va cumpăra mai multe toalete de lemn pentru a le monta la sediile posturilor de poliţie din mediul rural.

0

Printr-un comunicat de presă, IPJ Botoşani menţionează că utilizarea toaletelor din lemn este o soluţie temporară pentru unităţile de poliţie din localităţile care nu sunt racordate la reţelele de utilităţi. „Acestea vor fi montate în locaţiile în care se impune înlocuirea toaletelor vechi. Este o soluţie temporară, până la renovarea posturilor de poliţie. Cu privire această achiziţie, trebuie să ţinem cont şi de specificul zonelor pentru care se realizează aceasta. Cele şase unităţi sunt neracordabile la utilităţi, iar acest lucru se află în directă legătură cu faptul că în localităţile pentru care se intenţionează realizarea achiziţiei, nu sunt utilităţi“, se precizează în comunicat. IPJ Botoşani, prin Serviciul Logistic-Compartimentul Achiziţii publice, a publicat pe 9 mai, pe platforma SEAP, o ofertă de achiziţie directă pentru şase toalete din lemn.

„Mulțumim conducerii MAI pentru progres“

Cum era de așteptat, sindicatele din Poliție au reacționat, criticând conducerea MAI pentru faptul că, în loc să rezolve problema condițiilor de muncă pentru agenții din mediul rural, instituția înlocuiește „scândurile șubrede și putrezite ale WC-urilor din fundul curții posturilor de poliție“. „În anul 2023, ca urmare a priceperii lui Lucian Bode, Poliția Română cunoaște noi «performanțe» din punct de vedere logistic. Realitatea cruntă cu care ne confruntăm este reprezentată de faptul că posturile de poliție din mediul rural nu au nici măcar astăzi autorizație sanitară de funcționare, nefiind racordate la sistemul de canalizare și alimentare cu apă curentă. Iar pentru a îmbunătăți condițiile de muncă ale polițiștilor și a ne ridica la standardele Schengen, Bode a dat undă verde să fie înlocuite scândurile șubrede și putrezite ale WC-urilor din fundul curții posturilor de poliție. Și ca să nu credeți că ne batem joc sau facem mișto, aveți dovada anunțului postat pe SICAP unde IPJ Botoșani a primit undă verde să aloce 9000 lei pentru înlocuirea a 6 WC-uri. Practic, Poliția Română înlocuiește doar lemnul celebrelor wc-uri din fundul curții care au putrezit din cauza dejecțiilor. Ce să mai vorbim despre faptul că în realitate avem de a face cu gropi săpate efectiv în pământ care periodic sunt doar astupate, iar așa-zisele «grupuri sanitare» sunt mutate în curtea posturilor de poliție dintr-un loc în altul, contribuind la poluarea mediului înconjurător. Mulțumim conducerii MAI pentru progres, chiar dacă e vorba de o treabă murdară, dar măcar miroase a lemn proaspăt de rășinoase“, se arată într-o postare a Sindicatului Europol.

Facebook Comments