Prins de jandarmi cu briceagul în curtea liceului, în centrul Craiovei

0

Ieri seară jandarmii craioveni au depistat un tânăr de 16 ani, care a pătruns în incinta unui liceu din Craiova, cu un cuțit tip briceag. Comportamentul tânărului a atras atenția jandamrilor, care l-au oprit și legitimat, descoperind asupra acestuia un un cuțit de tip briceag cu lama de inox, cu lungime totală de 27,5 cm.

„Obiectul a fost ridicat, în vederea confiscării, pe bază de proces-verbal, iar minorului i s-au întocmit actele de constatare pentru fapta de port fără drept de obiecte periculoase în sediul unei instituţii publice, urmând a fi înaintate organelor de urmărire penală, pentru continuarea verificărilor. Menționăm faptul că tânărul nu era elev al instituției de învățământ unde s-a produs fapta. Reamintim pe aceasta cale că portul, fără drept, în locuri publice a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului sau a altor asemenea obiecte periculoase se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu zile-amendă”, precizează un comunicat al Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Potrivit unor surse, unitatea de învățământ unde a fost descoperit purtătorul de briceag este Colegiul Național „Elena Cuza” din centrul Craiovei, tânărul implicat fiind elev al liceului „Petrache Trișcu”.

Facebook Comments