În ultima tranșă de achiziții publice destinate complexului acvatic din Luncă, municipalitatea cumpără grătar de piscină, uscătoare de păr și încuietori speciale pentru vestiarele din incintă în vederea siguranței utilizatorilor și a bunurilor acestora.
Primăria înlocuiește 1 km de grătar
Cum waterpark-ul craiovean are deja ceva mai mult de-un cincinal de la inaugurare, edilii vor să înlocuiască grătarele de plastic care acoperă rigolele de pe marginea piscinelor din incintă, alocând în acest sens peste 54.000 de lei. „În cadrul complexului Craiova waterpark filtrarea apei este de suprafață, bazinele având o riglă perimetrală care colectează apa prin gură, care trebuie protejată cu grătar modular din material compozit și rezistent la ultraviolete și trafic pietonal intens, cu respectarea normativelor în vigoare. Datorită mediului în care sunt expuse (clor, acid clorhidric și ultraviolete), aceste grătare necesită înlocuire periodică deoarece se degradează și există riscul de accidentare a clienților prin ruperea grătarului sub greutatea proprie a utilizatorilor. Se achiziționează grătar perimetral din ABS alb confecționat din polipropilenă pentru bazine – 1.000 m liniari, plus profil L suport pentru grătar confecționat în întregime din polipropilenă – 500 m liniari”, se arată în caietul de sarcini al achiziției.
Uscătoare de păr profesionale pentru waterpark
O sumă de două ori mai mică, de 25.000 de lei, este alocată achiziției de uscătoare profesionale de păr pentru utilizatorii waterpark-ului, și acest articol având nevoie de înlocuire după perioada scursă de la inaugurare. „Având în vedere că acest complex și-a început efectiv activitatea cu data de 11.08.2017, s-a constatat necesitatea achiziționării de uscătoare profesionale de păr în cadrul complexului agrement waterpark. Specificăm faptul că avem un număr de 14 vestiare în care este imperios necesar să ajungă uscătoare de păr pentru clienții complexului, ceea ce înseamnă un număr de trei uscătoare de păr pentru fiecare vestiar în parte. (…) Se vor achiziționa 42 de bucăți. Produsele vor fi livrate în anul 2023 într o singură tranșă. Cantitatea livrată se va face pe bază de comandă către furnizor în termenul de livrare a produselor de maximum 45 de zile de la data emiterii notei de comandă”, prevede caietul de sarcini. Documentația întocmită de funcționarii primăriei prevede uscătoare dotate cu motor de minimum 1.500 w, furtun extensibil, putere mare a jetului de aer, pornire automată la ridicarea mânerului din suport, funcționare automată și garanție de minimum 10.000 de ore de funcționare.
Încuietori electronice pentru vestiare
Ultima investiție din această gamă are în vedere tot siguranța clienților waterpark. Mai precis, a bagajelor acestora lăsate în vestiarele din incintă, în dulapuri dotate în prezent cu încuietori clasice. Deși reprezentanții autorităților locale nu au semnalat oficial vreo problemă cu acestea, e clar că sistemul prezintă „fisuri”, de unde și nevoia de a investi peste 46.000 de lei în încuietori electronice. „Având în vedere obiectivul de investiții Waterpark, strada Banu Stepan, nr. 2A, pentru funcționarea în condiții de siguranță și pentru securizarea bunurilor clienților este necesară achiziția de încuietori electronice la vestiare, compatibile cu carduri și brățări existente. Se achiziționează încuietori electronice pentru uși de vestiare și dulapuri ce funcționează cu cartelă de proximitate sau brățară de acces în complexul de agrement. Kitul complet pentru 300 de bucăți încuietori este compus din încuietori electronice, programator portabil pentru programare, card master pentru programarea sistemului, afișaj număr vestiar și o cartelă pentru deschidere în caz de pierdere brățară”, se arată în caietul de sarcini întocmit de reprezentanții primăriei.