Deputatul Ionuț Stroe (PNL): „Nu a cerut nimeni UDMR-ului să cedeze vreun portofoliu“

Deputatul Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că partidele din coaliția de guvernare nu au cerut UDMR să cedeze vreun portofoliu, în contextul negocierilor care se poartă pentru rotativă. El este de părere că aceste zvonuri ar putea reprezenta o tactică a UDMR în pregătirea unor viitoare negocieri.

0

„PNL nu-și dorește a lua UDMR-ului această poziție. Noi am spus-o foarte clar, ne dorim continuitate în ceea ce privește guvernarea, în actuala ecuație politică și coaliție. Pe cale de consecință, ne dorim UDMR-ul alături și, vă spun sincer, sub nicio formă și pe nicio cale nu i s-a cerut să cedeze vreun portofoliu. Obiectivul tuturor, atenție, al tuturor partidelor din această coaliție ar trebui să fie guvernarea și stabilitatea țării în acest moment, nu cramponarea de anumite funcții sau păstrarea cu orice preț prin lansarea unor mesaje, gen celui pe care l-a făcut domnul Botond (Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR – n.red.). Eu nu am detalii, apropo de ce spunea dânsul, cu retragerea de la guvernare. Nu știu să fi avut loc negocieri sau domnia sa să fi participat, și bine ar fi să lămurească chestiunea aceasta, la vreo negociere. Este o opinie personală, dar eu mă gândesc că poate fi și o tactică a UDMR-ului în pregătirea unor viitoare negocieri, o tactică pe care o aplică de acum pentru a-i permite menținerea acestor patru portofolii. Repet foarte clar: nu au existat astfel de discuții în structurile de conducere ale PNL și nici în cadrul coaliției și evident că nu înțelegem de ce se încearcă crearea acestei teme și a acestei false tensiuni în cadrul coaliției“, a declarat Stroe.
Liberalul a adăugat că indiferent de ceea ce vor decide colegii udemeriști, PNL va încerca să asigure continuitatea guvernării. „UDMR-ul, dacă decide în acest sens, în mod evident că vom încerca să asigurăm continuitatea acestei guvernări și, dacă e să revenim la momentul în care s-a realizat această construcție politică, stabilitatea a fost motivul pentru care am reușit să facem anumite compromisuri, să dovedim maturitate, să putem conlucra, noi, liberalii, cu PSD, respectiv UDMR la vremea respectivă, pentru că asta este politic singura ecuație politică ne poate asigura stabilitate și, bineînțeles, o guvernare bună. Dacă UDMR decide într-un mod sau altul, asta este o chestiune care îi privește în mod direct. Noi am spus-o foarte clar: sub nicio formă și pe nicio cale nu li s-a cerut să iasă sau să cedeze vreun portofoliu și ne-am dori să continuăm în actuala formulă politică. Dacă dânșii decid altceva, asta este o chestiune care îi privește în mod direct. Impresia mea este că, lansate public, nu în interiorul coaliției, chestiuni de genul acesta pot fi și un fel de tactică de a pregăti viitoare negocieri care nu au avut loc, apropo de portofolii și de cum va evolua Guvernul din luna iunie încolo“, a mai spus deputatul, care a subliniat că nu au existat discuții în PNL despre posibilitatea scoaterii UDMR de la guvernare.


Facebook Comments