PNL Vâlcea: Pîrvulescu vrea să îl dea jos pe Buican cu un pistol de apă

Suspectat în mai multe rânduri fie că nu a citit statutul Partidului Național Liberal, fie că îl interpretează în funcție de propriile interese, Virgil Pîrvulescu, liderul PNL Râmnicu Vâlcea și viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, înregistrează încă o opinteală în materie, dacă nu cumva este un bluf. Recent, el a anunțat că va candida la șefia Filialei județene de partid în cadrul unor alegeri care, practic, nu vor exista.

0
Pîrvulescu si susținătorii

Într-un discurs pe principiul ”Nimic pentru mine, totul pentru oameni”, numai bun de încadrat în categoria ”Ars demagogica”, și flancat de niște activiști tineri care aproape că îi sorbeau cuvintele, Virgil Pîrvulescu și-a anunțat candidatura la președinția Filialei PNL Vâlcea în cadrul alegerilor despre care spune că vor avea loc în anul… 2024. Însă conform statutului PNL, aceste alegeri se vor desfășura cel mai devreme în iunie 2025, la sfârșitul mandatului de patru ani al actualului președinte (în cazul de față Cristian Buican). În plus, același statut precizează că nu pot avea loc alegeri cu șase luni înaintea alegerilor de orice fel. Și cum în anul 2024 vor fi din primăvară până în toamnă alegeri europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare, alegerile de partid sunt practic excluse la liberali.

„Dacă eu nu voi câștiga Primăria Râmnicu Vâlcea, voi pleca acasă”

Planul lui Virgl Pîrvulescu pentru a-l înlătura pe Buican din funcția pe care o deține din anul 2009 este să candideze din nou la postul de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, să câștige, apoi, cu această aureolă să devină președinte al Filialei Vâlcea PNL. Competiția este mai mult decât binevenită, numai că, pe lângă anul alegerilor, Pîrvulescu pare să mai fi uitat ceva

. „Anunț astăzi că în anul 2024 (!), în urma consultărilor cu colegii mei, cu echipa mea, cu prietenii mei, am stabilit să candidez pentru președinția Filialei Vâlcea a Partidului Național Liberal. Cred că este momentul în care primarii, președinții organizațiilor, să aibă în forurile de conducere ale PNL reprezentanții lor, oameni care își asumă și care răspund în fața lor. Desantul partidului, primarii care sunt în prima linie este necesar să-și exprime opțiunile cu privire la reprezentanții partidului care merg mai departe și trebuie să ducă la îndeplinire planurile de dezvoltare ale județului Vâlcea. Eu, Virgil Pîrvulescu, sunt un tip asumat, un tip care întotdeauna nu mă voi teme să spun ceea ce am de spus. (…) După ce voi ajunge primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, avem nevoie ca PNL să se zbată atât pentru Primăria Râmnicu Vâlcea cât și pentru CJ Vâlcea. Vremea porumbeilor zburători a trecut (…) PNL e un partid democratic și atunci cel mai bun va trebui să învingă: politica principială sau politica pe subînțeles. Vom vedea în anul 2024 (…) Anul 2024 e un an greu. Și atunci, în funcție de rezultatele obținute, atât eu, Virgil Pîrvulescu, cât și dumnealui în calitate de președinte al Filialei Vâlcea (n.r. Cristian Buican), dacă nu obținem scorurile pe care ni le-am propus, va trebui să plecăm acasă. Dacă eu nu voi câștiga Primăria Râmnicu Vâlcea, voi pleca acasă”, zice domnul Pîrvulescu.

Niciun cuvințel despre o problemă decisivă

Virgil Pîrvulescu

Cu o siguranță de sine aproape ireală, Virgil Pîrvulescu nu scoate măcar un cuvințel despre chestiunea care îi poate închide drumul spre orice competiție reală: procesul de incompatibilitate care se află pe rolul ÎCCJ, care are primul termen în octombrie 2024 și care nu se desfășoară sub auspicii încurajatoare pentru el, având în vedere că instanțele anterioare nu i-au dat câștig de cauză. Prin urmare, măcar un dram de precauție, de sfială, ar fi însemnat un act de responsabilitate politică față de alegători și față de PNL. Însă ori lui Pîrvulescu nu îi pasă și coace altceva, ori trăiește într-o lume paralelă cu realitatea. La fel de grav!
Revenind la statutul PNL, cea mai cunoscută măsură a lui Virgil Pîrvulescu în materie de interpretare a acestui statut este crearea în cadrul PNL Râmnicu Vâlcea a unei organizații de femei paralelă cu cea aleasă cu câteva luni înainte.

Strașnic, domnul Pîrvulescu! Ar putea fi aproape orice personaj din Caragiale: Tipătescu, Trahanache, Cațavencu și chiar Zoe.

Facebook Comments