Ionuț Stroe (PNL): „Fermierii afectați de tranzitul cerealelor din Ucraina pot să depună deja actele pentru ajutorul de la Guvern“

Deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, spune că fermierii români afectați de tranzitul cerealelor din Ucraina pot să depună deja actele pentru a primi ajutorul de la Guvern. El spune că suma disponibilă în prezent este de 20 de milioane de euro, dar ea va crește deoarece se discută deja despre un al doilea pachet de sprijin mult mai consistent pentru producătorii de cereale afectați.

0

„Fermierii români pot fi ajutați cu măsuri inteligente, nu cu sloganuri sau măsuri radicale. Peste 15 zile, fermierii afectați de tranzitul cerealelor din Ucraina pot deja să depună actele pentru ajutorul de la Guvern, cei 20 de milioane de euro, din care jumătate sunt bani europeni și jumătate de la buget. Ca urmare a intervenției premierului la Bruxelles, banii sunt deja disponibili, pentru că am ales să dialogăm cu Comisia Europeană, în loc să ne autoizolăm. În plus, va exista și un al doilea pachet de bani europeni pentru agricultori, dublu ca valoare, de 100 de milioane de euro – din care România va putea să obțină o sumă importantă“, susține Ionuț Stroe.
Liberalul amintește, de asemenea, că soluția pentru criza cerealelor nu este închiderea granițelor, ci dialogul. „Poziția guvernului și a PNL a fost una corectă: banii europeni se obțin prin abordări europene! Ministrul Daea trebuie să continue pe această linie a dialogului și pe strategia care a dat roade din partea României. Suntem în UE și trebuie să știm să beneficiem la maxim de solidaritatea pieței comune. Țările care au încercat să-și închidă granițele cu Ucraina și să acționeze singure, individual, vor pierde banii sau vor trebui să revină la o poziție comună, europeană. Orice formulă în care încercăm să ne autoizolăm prin măsuri populiste, dar goale de conținut, este perdantă“, a mai spus deputatul PNL.

Facebook Comments