Sport flux. România a spulberat Portugalia

0

Se vede Mondialul
În prima partidă a barajului de calificare la Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2023, naționala României a dispus la scor de Portugalia: 35-20 (19-12). Partida s-a disputat sâmbătă la Polivalenta piteșteană, urmând ca, miercuri, 12 aprilie, returul să se desfășoare în Portugalia. „Tricolorele” lui Florentin Pera au evoluat astfel încât să nu se pună problema câștigătoarei. Toate cele trei portărițe (Hosu,  Dumanska, Șandru) au fost în formă, iar dintre marcatoare s-a detașat Sorina Grozav. În România, privirile iubitorilor de handbal sunt focusate pe Liga Campionilor și încheierea campionatului intern. În perspectiva Mondialului de la iarnă, din partea selecționerului și a staff-ului acestuia se cer eforturi mai mari pentru omogenizarea lotului.   

„Băiatul care înoată repede”
David Popovici (18 ani) a cucerit sâmbătă cel de-al 5-lea titlu la Campionatele Naționale de Natație ale României și în felul acesta și-a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Paris. Duminică avea să-l câștige pe al 6-lea. „Sunt doar un băiat care înoată repede”, a declarat campionul cu modestia care îl caracterizează.

SCM Universitatea Craiova se fortifică
Pentru sezonul viitor, echipade antrenată de Bogdan Burcea devine o promisiune prin aducerea de noi handbaliste. Djurdjina Malović (26 de ani), inter dreapta, vine de la Toulon MVH. Katarina Bojicić (24 de ani), pivotul naționalei sârbe la CE 2022, a mai evoluat la Jagodina și Niš. Bojana Milić (29 de ani), inter stânga, foarte bună apărătoare, a făcut și ea parte din naționala Serbiei. A mai jucat, între altele, la Podravka Vegeta și Dunărea Brăila  Claudia Constantinescu (28 de ani), intermediar stânga, născută în orașul Balș (Olt), s-a despărțit de Dacia Mioveni și s-a prezentat la SCM Universitatea. A revenit la echipă și Cristina Burcea Zamfir, jucătoare de bază, după o lungă absență cauzată de accidentări.

Facebook Comments