„Castelul Vrăjitoarelor”, o nouă atracție turistică în județul Gorj

În satul Poienari din localitatea Bumbești Pițic, județul Gorj, aproape de cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina, a fost deschisă o nouă atracție turistică: "Castelul Vrăjitoarelor". Acesta a fost deschis publicului duminică și atrage deja mulți vizitatori.

0

Castelul, creat de artistul plastic Alex Ducu, conține camere care se concentrează pe diferite vrăjitoare și fiecare cameră are o poveste specială dedicată ei. Conform publicației Adevărul.ro Lucrările la „Castelul Vrăjitoarelor” au durat aproximativ un an și sunt structurate ca o casă normală, iar camerele au o înălțime de aproape patru metri. Unele dintre vrăjitoare sunt sculptate în lemn de un sculptor cu drujba, iar altele sunt realizate din diferite materiale de către un artist plastic. Alex Ducu, creatorul castelului, a declarat că ideea a pornit de la o poveste, pe care el însuși a conceput-o. Castelul are mai multe vrăjitoare care sunt reprezentate în trei generații, de la bunici la părinți și copii. Cele mai tinere vrăjitoare sunt la etaj și sunt reprezentate cu telefonul mobil în mână și cu fustă scurtă. În plus, vizitatorii vor putea să audă povestea vrăjitoarelor prin difuzoarele montate în încăperile castelului. Potrivit lui Ducu, sistemul audio este deja montat, dar se caută încă o voce specială pentru înregistrarea poveștii.

sursa foto: Facebook/CastelulVrăjitoarelor

Castelul Vrăjitoarelor este situat în apropiere de „Căsuța Răsturnată”, o altă atracție turistică foarte căutată de turiști, care a fost creată de același artist plastic, Alex Ducu. Prețul biletelor de intrare este de 15 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți. Castelul va fi deschis între orele 9:00 și 19:00 începând cu Paștele.

Facebook Comments