Vâlcea: Un sătuc din Berislăvești a fost scos la vânzare pentru 1,4 milioane de euro

Un mini-sat denumit „Albastru și Origini”, format din patru case tradiționale vechi de peste 100 de ani și un hambar, din Berislăvești, județul Vâlcea, a fost scos la vânzare la prețul de 1,4 milioane de euro.

0

Reprezentanții Companiei Romania Sotheby’s International Realty spun că proprietățile au fost strămutate și sunt definite arhitectural printr-un stil eclectic, tradițional-contemporan. Șindrila acoperișurilor, ochiurile de geam și prispa înălțată cu pietre de râu păstrează însă aparența rusticului. În interior, se află țesături vechi autentic românești, dar și antichități din piețele Franței, precum și piese de mobilier sau decorațiuni realizate pe plan local.

Leo, Ana și Tamara sunt membrii unei familii care a redat farmecul și culoarea acestor case și pe care le-a transformat în destinații deosebit de atractive. Ei spun că acesta nu este un loc luxos, dar este un loc familiar și confortabil. „Aici ne facem focul în sobe, dar avem cele mai confortabile paturi. Unde stăm pe prispa casei la povești și unde ne luăm timp să ne uităm la cerul albastru care se varsă peste vârful Cozia. Și unde ne luăm timp să ne uităm mai mult înăuntrul nostru”. În prezent, satul primește oaspeți ce-și doresc liniște, aer curat, peisaje superbe și mâncare sănătoasă.

Casele au nume: Amurg, Zori de Zi, Rădăcini și Origini

„Albastru și Origini” este dispus pe un spațiu construit de 693 mp, are 16 camere, 6 băi – toate așezate pe un teren de 1,4 ha. Casele Amurg, Zori de Zi, Rădăcini și Origini au fiecare câte două dormitoare, o baie și o zonă de zi cu sobă pe lemne. Paturile sunt confortabile, dușurile au apă caldă la discreție, iar pe masa din hambar ajung produse de sezon de la fermierii sibieni din apropiere (pâinea și cozonacii se fac însă în casă).

Scopul din spatele proiectului: păstrarea tradițiilor și celebrarea originilor românești

„Acest sat este unic ca intenție și execuție, iar scopul din spatele proiectului este cât se poate de lăudabil – păstrarea tradițiilor și celebrarea originilor românești. Interesul pentru astfel de proprietăți este în continuă creștere, dat fiind că tot mai mulți oameni caută să se îndepărteze de tumultul urban și să se întoarcă la natură”, a declarat Constantin Prisecaru, Managing Partner, Romania Sotheby’s. Situat la 25 de km de Râmnicu Vâlcea și la 67 de Sibiu, satul „Albastru și Origini” permite turiștilor să viziteze obiective importante din apropiere, precum: Parcul Național Cozia, Stațiunea Călimănești-Căciulata, Băile Olănești, Salina Ocnele Mari, Muzeul Trovanților, Mănăstirea Cozia sau Horezu, Transalpina.

Facebook Comments