Zboruri spre Danemarca de pe Aeroportul Internațional Craiova

Două noi destinații de zbor de pe aeroportul din Craiova. Potrivit reprezentanților CJ Dolj, prima rută nou deschisă va fi Bilund, zborurile spre Danemarca urmând să debuteze în data de 18 decembrie

0

Compania aeriană Wizzair s-a angajat să deschidă două noi rute de zbor de pe aeroportul din Craiova, în condițiile unui ajutor de kinimis primit de la Consiliul Județean Dolj. Administrația județeană va livra 120.000 de euro în următorii doi ani, în două tranșe de 40.000, respectiv 80.000 de euro, Wizzair urmând în schimb să opereze zboruri către două noi destinații. Este vorba despre Bilund (Danemarca) și Torino (Italia).

Potrivit reprezentanților CJ Dolj, prima rută nou deschisă va fi Bilund, zborurile spre Danemarca urmând să debuteze în data de 18 decembrie.

„Se aprobă acordarea unui ajutor de minimis individual pentru compania aeriană Wizz Air Hungary Ltd în scopul creșterii traficului, numărului de destinații la R.A. Aeroportul Internațional Craiova și a promovării turistice a județului Dolj, în perioada 2022 – 2023. Prezentul ajutor de minimis individual se derulează în perioada de valabilitate 2022 – 2023, în limita bugetului alocat de 120.000 euro, respectiv 40.000 euro în anul 2022 și 80.000 euro în anul 2023”, se arată în hotărârea adoptată, ieri, de plenul consiliului județean.

Compania aeriană are obligația să mențină rutele nou deschise pe o perioadă de cel puțin trei ani.

Până în prezent, de la Craiova se putea zbura spre : Londra Luton, Milano Bergamo, Barcelona, Bologna, Roma Ciampino, Paris Beauvais, Koln, Bruxelles Charleroi, Madrid și Birmingham

Facebook Comments