Exclusiv: Chimcomplex închide producția de la Onești  după ce  au fost  tăiate ventilele de la conducta de saramură. Vuza acuză sabotaj din interior  

Combinatul chimic Chimcomplex închide temporar producția industrială de la Onești după ce, în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie a.c., s-a constatat că au fost tăiate mai multe ventile de la conducta de saramură.

0

Într-un mesaj intern, Ștefan Vuza(foto) a anunțat că saramura s- a vărsat  pe terenul arabil iar producția s-a închis până la repararea pagubelor.  El a acuzat un  sabotaj din interior și  precizat că poliția a demarat o anchetă. ”Coaborăm cu poliția, o anchetă este în derulare și  toate pierderile  vor fi recuperate de la făptași(…) Nu am  luat în calcul că trebuie să ne ferim din interior cu aceeași ardoare(….)”.  Vuza i-a îndemnat pe angajații combinatelor de la Onești și Râmnicu Vâlcea să nu dea curs  acestor  manifestări: „Vă invit să vă opuneți colegilor dvs care instigă la vandalism. Nu suntem  într-o luptă de noi și voi, suntem împreună(…).”.  El  a  atenționat că Chimcomplex își  va derula  activitatea ca și până acum dacă toți oamenii săi doresc acest lucru. În cazul în care compania va fi  în pierdere, dacă angajații aleg să  fie  pasivi la complici, atunci se va lua în calcul închiderea combinatului și conservarea pe teremen nelimitat, a subliniat Vuza.

Există speculații că acest eveniment ar fi urmarea măsurilor de  disponibilizare și reorganizare recent anunțate.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice, cu două platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea.

Facebook Comments