Cartierul Chinezesc se făcu… Tineresc

S-a schimbat modificarea la cartierul de locuinţe planificat de municipalitatea craioveană de aproape un deceniu pe strada Caracal. După tentativa eşuată a investitorilor chinezi, proiectul a fost pasat ANL, pentru câţiva ani de tăcere, iar acum reapare într-o nouă prezentare: mai mic, dar cu locuinţe de închiriat pentru tineri, nu cu apartamente de vânzare cum prevedea planul iniţial.

0

După o îndelungată aşteptare, lucrurile par în sfârşit să se mişte la cartierul chinezesc. Cel puţin în ceea ce priveşte literatura birocratică produsă de angajaţii primăriei. Edilii au licitat recent un pachet se servicii de proiectare pentru o parte din imobilele de pe Caracal, rămase la stadiu de schelete din beton după plecarea chinezilor. Pentru „Servicii de proiectare privind reabilitare, modernizare, consolidare, extindere construcţie existentă şi construcţii noi pentru construcţii civile – pentru obiectivul de investiţii «Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii – str. Caracal, nr. 152 imobile I1, I3, L1 (corp 1+corp2), L2 (corp 1+corp2), L3 (corp 1+corp2), L4 (corp 1+corp2), Craiova, jud. Dolj»”, Primăria Craiova pune la bătaie mai puţin de 2,3 milioane de lei.

Zece scări de bloc pe lista ANL

În prealabil, municipalitatea a emis un certificat de urbanism pentru „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii – str. Caracal, nr. 152 imobile I1, I3, L1 (corp 1+corp2), L2 (corp 1+corp2), L3 (corp 1+corp2), L4 (corp 1+corp2), Craiova, jud. Dolj”, la mijlocul lunii septembrie. După cum se poate observa, este vorba despre 6 dintre blocurile începute de chinezi pe strada Caracal, patru acestea având câte 2 scări. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, numărul total de apartamente disponibile în cele 10 imobile va reieşi din proiectul final al investiţiei, care cade în sarcina ANL, ca şi execuţia efectivă a lucrărilor. „Programul «Locuinţe pentru tineri destinate închirierii» este implementat de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) şi finanţat de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Programul are ca obiectiv să faciliteze obţinerea de către tineri a unei locuinţe cu chirie. În cartierul Romanescu, zona Potelu, există deja o investiţie cu aceleaşi funcţiuni derulată în două etape şi dată în folosinţă, cu 252 de locuinţe pentru tineri. De asemenea, în prezent se află în execuţie o altă etapă ce prevede realizarea a 64 de unităţi locative. Pentru obiectivul din str. Caracal nr. 152, la fel cum s-a efectuat şi pentru celelalte investiţii ANL, realizarea sistematizării verticale şi a reţelelor edilitare va fi finanţată din Bugetul Local al Primăriei Municipiului Craiova. Menţionăm că Expertiza tehnică (E.T.) şi Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (D.A.L.I.) vor fi realizate de către Primăria Craiova, urmând ca proiectarea şi execuţia să fie realizate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe”, au precizat reprezentanţii Primăriei Craiova.

De menţionat şi că, deşi îi dă înainte cu documentaţia de urbanism, municipalitatea nu este încă în posesia terenului de pe strada Caracal, acesta revenind la MApN după ce construcţia de apartamente în incintă a fost paralizată ani la rând. Primăria Craiova a rămas proprietară pe clădirile începute de chinezi, după ce aceştia şi-au luat tălpăşiţa, demersurile pentru o hotărâre de guvern care să readucă terenul în patrimoniul primăriei fiind deja iniţiate.

Facebook Comments