„A fost o mare bucurie să vedem pe scena craioveană ansamblul folcloric macedonean. Copiii au purtat costume autentice macedonene şi au oferit momente deosebite prin dansurile executate”, au menţionat reprezentanţii AMR. Festivalul este organizat cu scopul de a transmite noilor generaţii bogata zestre de tradiţii a poporului nostru şi are ca scop cunoaşterea tradiţiei populare româneşti prin intermediul cântecului şi dansului popular, cunoaşterea reciprocă a altor culturi şi păstrarea identităţii culturale şi naţionale, în condiţiile multiculturalităţii europene.
Juriul festivalului a fost format din profesionişti, etnomuzicologi, profesori de canto şi artă vocală, coregrafi şi dansatori din cadrul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Cornetti”, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi ai Casei Corpului Didactic Dolj.

La deschiderea festivalului a participat şi subprefectul de Dolj, Mariana-Venera Popescu, care a felicitat toţi soliştii şi dansatorii înscrişi în competiţie: „Instituţia Prefectului Judeţului Dolj este alături de voi. Felicitări organizatorilor, fiindcă ştiu că pun suflet în ceea ce fac. În fiecare concurent, am această convingere, se află o Maria Tănase, un Grigorescu, un Enescu, dar trebuie să-i descoperiţi. Voi când lucraţi, munciţi pentru voi. Folosiţi tehnologia actuală, dar nu deveniţi dependenţi de ea. Tradiţiile naţionale trebuie să meargă mai departe. Salut delegaţia Macedoniei de Nord şi celelalte delegaţii din România“.

Maria Tănase, un reper al folclorului românesc, este „Pasărea Măiastră” a cărei voce a fost şi este ascultată şi care merită tot respectul şi preţuirea noastră.